Χρώμα & Διακόσμηση

Ανακαίνιση κουζίνας: Βάφοντας τα ντουλάπια

Δείτε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για να αποκτήσετε την κουζίνα των ονείρων σας, ξαναβάφοντας τα ντουλάπια σας.

Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να ανακαινίσετε την κουζίνα σας όταν έχετε περιορισμένο budget. Το να βάψετε απλά τα ντουλάπια της κουζίνας σας όμως, μπορεί να σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο να έχετε την κουζίνα των ονείρων σας. Τα παλιά ντουλάπια κουζίνας μπορεί να έχουν σημαντική επιρροή στην εμφάνιση του σπιτιού σας, και ευτυχώς υπάρχουν απλές μέθοδοι και tips για να μεταμορφώσετε την κουζίνα σας σε μια πανέμορφη κουζίνα των ονείρων σας, χωρίς να χρεοκοπήσετε.

Βάψτε τα ντουλάπια της κουζίνας σας

Ο ευκολότερος τρόπος να έχετε τεράστια επιρροή στην κουζίνα σας είναι να αλλάξετε ντουλάπια, αλλά μπορεί να είναι πολύ ακριβό το να τα αντικαταστήσετε. Το να προσθέσετε απλά λίγο χρώμα μπορεί να κάνει το δωμάτιο να έχει τελείως διαφορετική αίσθηση.

Ορίστε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε όσον αφορά το να βάψετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας:

Πρώτο βήμα: Αφαιρέστε όλα τα χερούλια από τα ντουλάπια και τα συρτάρια της κουζίνας. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε χαρτοταινία για να καλύψετε μεντεσέδες και τζάμια. Είναι καλή ιδέα να καλύψετε την υπόλοιπη κουζίνα με πλαστικά φύλλα για να αποφύγετε σταγόνες μπογιάς.

Δεύτερο βήμα: Πλύντε όλα τα ντουλάπια της κουζίνας σας με σαπούνι ζάχαρης για να αφαιρέσετε τα λάδια.

Τρίτο βήμα: Ανάλογα με το υλικό των ντουλαπιών σας, ίσως χρειαστεί να προετοιμάσετε την επιφάνεια για την εφαρμογή του χρώματος τρίβοντάς τα με γυαλόχαρτο. Θα χρειαστείτε γυαλόχαρτο για αυτό, αλλά μπορείτε να το αγνοήσετε αν εργάζεστε με επιφάνειες που είναι πολύ γυαλιστερές.

Τέταρτο βήμα: Θα χρειαστεί να εφαρμόσετε λίγο αστάρι Crown Paint’s Multisurface Primer, που είναι κατάλληλο για ξύλο, φύλλα ξύλου, MDF, και μελαμίνη. Εφαρμόστε το αστάρι με πινέλο.

Πέμπτο βήμα: Είστε έτοιμοι να εφαρμόσετε δύο στρώσεις. Σας προτείνουμε μπογιά ειδικά για κουζίνες, όπως το Crown Kitchen Antibacterial, ή το Kitchen Easyclean. Και οι δύο σειρές είναι κατάλληλες για βάψιμο τοίχων και ξύλου. Καθαρίστε την σκόνη με υγρό πανί πριν την εφαρμογή του τελευταίου χεριού μπογιάς.

Μόλις έχετε τελειώσει και έχετε αφαιρέσει προσεκτικά την χαρτοταινία σας, μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τα νέα ντουλάπια σας.

Τώρα είστε έτοιμοι να ανανεώσετε την κουζίνα σας.