Προτάσεις & Λύσεις

Ανανέωση της σιλικόνης στο μπάνιο

Θέλετε να απαλλαγείτε από την αποκρουστική εικόνα που παρουσιάζουν οι αρμοί γύρω από το νιπτήρα ή την μπανιέρα και να χαρίσετε μια αίσθηση καθαριότητας και υγιεινής στο μπάνιο σας;

Χαρίστε στο μπάνιο σας προστασία από την υγρασία

Η λύση είναι απλή και οικονομική! Απλά ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και είμαστε σίγουροι ότι θα ενθουσιαστείτε τόσο με το αποτέλεσμα, όσο και με την ευκολία της εργασίας.

Η σιλικόνη που έχει εφαρμοστεί στα σημεία συναρμογής με τα είδη υγιεινής, αλλά και στις συμβολές τοίχου και δαπέδου στο μπάνιο μας, αλλοιώνεται με τον καιρό, ξεφτίζει και μαυρίζει, λόγω της καταστροφικής μακροχρόνιας επίδρασης των αλάτων, της υγρασίας και του σαπουνιού.

Μία μουχλιασμένη σιλικόνη είναι σίγουρα ένα άσχημο θέαμα, ωστόσο η αποκατάστασή της μπορεί να γίνει εύκολα και άμεσα. Πρέπει όμως να δράσουμε γρήγορα για να προλάβουμε την περαιτέρω διείσδυση της υγρασίας.

Πώς να εφαρμόσω τη σιλικόνη στο μπάνιο μου

Αρχικά, αφαιρούμε τα υπολείμματα από προηγούμενα σφραγιστικά σιλικόνης με κάποια σπάτουλα, ξυραφάκι ή κάποιο καθαριστικό σιλικόνης, προσέχοντας να μην τραυματίσουμε τα εφαπτόμενα πλακάκια ή τα είδη υγιεινής. Φροντίζουμε το τελικό υπόστρωμα να είναι στεγνό και απαλλαγμένο από σκόνες, σαθρά υλικά, λάδια κλπ.

Για να μη λερώσουμε τις γύρω επιφάνειες, καλό θα ήταν να τοποθετήσουμε αυτοκόλλητη χαρτοταινία στα χείλη των αρμών, την οποία και θα αφαιρέσουμε αμέσως μετά τη σφράγιση του αρμού (πριν αρχίσει ο σχηματισµός της επιφανειακής μεμβράνης).

Επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε την αντιμυκητιακή σιλικόνη, υψηλής ποιότητας, DOMOSIL-MICRO, µε ενσωματωµένη τεχνολογία αντιβακτηριδιακής προστασίας  και μεγάλη αντοχή στη γήρανση και το νερό.

Τοποθετούµε τη φύσιγγα στο ειδικό πιστόλι και κόβουµε το ακροφύσιο λοξά και τόσο, ώστε να µην εισχωρεί, αλλά να πατάει στις παρειές του αρµού. Εφαρμόζουμε τη σιλικόνη οδηγώντας τη φύσιγγα υπό γωνία 45º ως προς τον άξονα του αρµού. Όσο η σιλικόνη είναι ακόµα νωπή, μπορούμε να την εξοµαλύνουμε µε τη βοήθεια μιας σπάτουλας ή µε το δάχτυλο.

Αυτό ήταν! Μόλις στεγνώσει και σκληρύνει το υλικό θα έχει ολοκληρωθεί και η εργασία μας. Σας άρεσε το αποτέλεσμα; Τότε μπορείτε να μείνετε ήσυχοι για πολύ καιρό! Σε φυσιολογικές συνθήκες καθαρισµού η DOMOSIL-MICRO παραµένει αναλλοίωτη ακόµη και µετά από 10 χρόνια!

Tip

  • Καθαρισµός των εργαλείων: Τα εργαλεία πρέπει να καθαρίζονται επιμελώς, όσο το υλικό είναι ακόμη νωπό, µε νερό. Μετά τη σκλήρυνση του υλικού, τα εργαλεία καθαρίζονται µε μηχανικό τρόπο.

Related Products