Προϊόντα & Υπηρεσίες

Εφαρμογή & Αδιαβροχοποίηση πατητής τσιμεντοκονίας σε δάπεδο

Η εφαρμογή της πατητής τσιμεντοκονίας σε δάπεδο αποτελεί την πιο συνηθισμένη χρήση της. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μιας λείας επιφάνειας, χωρίς αρμούς, με υψηλές αντοχές και ευκολία στον καθαρισμό της. Το αρχιτεκτονικό ύφος μπορεί να ποικίλει, ανάλογα με την τεχνοτροπία, την απόχρωση και τον περιβάλλοντα χώρο.

 Προετοιμασία υποστρώματος

  1. Αρχικά, θα πρέπει να καθαρίσετε πολύ καλά το υπόστρωμα από σκόνες, λάδια και σαθρά υλικά. Τυχόν ατέλειες, όπως ρωγμές, κενά κτλ. πρέπει να επισκευαστούν κατάλληλα. Σε απορροφητικές επιφάνειες, όπως τοιχοποιία, σκυρόδεμα, γυψοσανίδες, σοβά, πριν εφαρμόσετε την πατητή τσιμεντοκονία, προηγείται αστάρωμα με το ακρυλικό αστάρι UNI-PRIMER.
  2. Μη απορροφητικές επιφάνειες, όπως παλιές στρώσεις πλακιδίων ή μωσαϊκό, συνιστάται να ασταρωθούν με το αστάρι ISOMAT SUPERGRUND. Μετά από 2-3 ώρες, αναλόγως των καιρικών  συνθηκών κι αφού το αστάρι έχει στεγνώσει εντελώς, ακολουθεί η επικάλυψη με την πατητή τσιμεντοκονία.

 Εφαρμογή πατητής τσιμεντοκονίας

  1. Προσθέστε το DUROCRET-DECO FLEX στο νερό υπό ανάδευση, μέχρι να επιτευχθεί ένα μίγμα με την επιθυμητή εργασιμότητα. Για τη σωστή προετοιμασία του υλικού, ακολουθείστε πιστά τις  οδηγίες  που αναγράφονται στη συσκευασία του.
  2. Στη συνέχεια, προστατέψτε το κάτω μέρος του τοίχου με χαρτοταινία. Εφαρμόστε το υλικό με οδοντωτή σπάτουλα των 10 mm. Στη «χτενισμένη» επιφάνεια του DUROCRET-DECO FLEX τοποθετήστε υαλόπλεγμα ενίσχυσης βάρους 161 g/m2, το οποίο στη συνέχεια θα εγκιβωτίσετε με τη λεία πλευρά της σπάτουλας, ώστε να δημιουργηθεί μία σχετικά λεία επιφάνεια.
  3. Μετά από 24 ώρες, η σκληρυμένη επιφάνεια του DUROCRET-DECO FLEX ασταρώνεται με το ακρυλικό αστάρι UNI-PRIMER.
  4. Όσο το αστάρι είναι νωπό, εφαρμόστε το DUROCRET-DECO FINISH σε λεπτή στρώση πάχους περίπου 1,5 mm και σε οποιαδήποτε απόχρωση της επιλογής σας, για τη διαμόρφωση της τεχνοτροπίας της πατητής τσιμεντοκονίας.
  5. Μετά από 24 ώρες, τρίψτε την επιφάνεια ελαφρά με γυαλόχαρτο, ώστε να γίνει απόλυτα λεία. 2-3 μέρες μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής και εφόσον η επιφάνεια έχει στεγνώσει καλά, ακολουθεί  καλός καθορισμός με σκούπα υψηλής απορροφητικότητας.
  6. Ολοκληρώστε, εφαρμόζοντας  τα προστατευτικά βερνίκια που θα χαρίσουν και την τελική επιθυμητή όψη.

 Αδιαβροχοποίηση και προστασία της πατητής τσιμεντοκονίας

2-3 μέρες μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής και εφόσον η επιφάνεια έχει στεγνώσει επαρκώς, ακολουθεί η προστασία της με το διάφανο πολυουρεθανικό βερνίκι δύο συστατικών VARNISH-PU 2K (satin) ή με το υδατοδιαλυτό , διάφανο πολυουρεθανικό βερνίκι δύο συστατικών VARNISH-PU 2KW (satin-matt). Και τα δύο βερνίκια εφαρμόζονται σε δύο στρώσεις. Η δεύτερη στρώση εφαρμόζεται 4 – 24 ώρες μετά την πρώτη και εφόσον αυτή έχει στεγνώσει.

Για την καλύτερη κατανομή των βερνικιών προτείνεται, αφού εμποτιστεί το ρολό στο βερνίκι , να στραγγίζεται σε σκάφη και μετά να εφαρμόζεται στην επιφάνεια.

Το βερνίκι VARNISH-PU 2K σκουραίνει γενικά την επιφάνεια. Αν αυτό δεν είναι επιθυμητό, συνιστάται, πριν την εφαρμογή του, ο εμποτισμός της επιφάνειας με το ακρυλικό βερνίκι νερού VS-W σε μία  στρώση. To VARNISH-PU 2K εφαρμόζεται 24 ώρες μετά.