Χρώμα & Διακόσμηση

FACADE, η νέα, πρωτοποριακή βεντάλια της ISOMAT για κτιριακές όψεις

H νέα βεντάλια FACADE της ΙSOMAT αποτελεί ένα πρωτοποριακό εργαλείο για την επιλογή αποχρώσεων για τις κτιριακές προσόψεις, είτε αφορά βαφή νέων κατασκευών, είτε εφαρμογή συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης, είτε ανακαίνιση-επαναβαφή.

Η έμπειρη ομάδα αρχιτεκτόνων και διακοσμητών μας δημιούργησε τη νέα συλλογή χρωμάτων FACADE με σκοπό να σας λύσει τα χέρια στην εύρεση χρωματικών συνδυασμών για το κτίριό σας, εύκολα και γρήγορα!

Στην FACADE θα βρείτε 100 έτοιμες, ολοκληρωμένες χρωματικές προτάσεις, ειδικά σχεδιασμένες για εξωτερικές επιφάνειες που πρόκειται είτε να επενδυθούν με τα πιστοποιημένα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης ISOMAT THERMOSYSTEΜ ή να βαφτούν με χρώματα εξωτερικής χρήσης της ISOMAT. Οι προτεινόμενοι συνδυασμοί ακολουθούν τις τελευταίες τάσεις αρχιτεκτονικής και διακόσμησης και έχουν αναπτυχθεί με κριτήριο άλλοτε την χρωματική αρμονία και άλλοτε τις αρχιτεκτονικές αντιθέσεις.

Κάθε σελίδα της βεντάλιας FACADE αποτελεί ένα συνδυασμό τριών αποχρώσεων. Η πρώτη απόχρωση συνήθως χρησιμοποιείται στο μεγαλύτερο μέρος των όψεων ενός κτιρίου, η δεύτερη στις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες και η γυαλιστερή απόχρωση στα μεταλλικά στοιχεία. Συγκεκριμένα, σε κάθε σελίδα προτείνονται:

  • δύο επιλεγμένες αποχρώσεις για την τοιχοποιία από την premium συλλογή χρωμάτων CHROMA της ISOMAT, οι οποίες αφορούν ακρυλικά χρώματα εξωτερικής χρήσης ή παστώδεις σοβάδες, και
  • μία προτεινόμενη απόχρωση για τα μεταλλικά στοιχεία του κτιρίου από το νέο χρωματολόγιο ISOLAC της ISOMAT.

Οι αποχρώσεις για την τοιχοποιία απεικονίζονται με αδρή υφή και αυτές για τις μεταλλικές επιφάνειες με γυαλιστερή, ώστε να προσεγγίζουν όσο το δυνατό το φυσικό αποτέλεσμα!

Xρώματα εξωτερικών επιφανειών με διάρκεια στον χρόνο!
Το βασικότερο κριτήριο στην επιλογή χρωμάτων για εξωτερική χρήση είναι να μένουν αναλλοίωτα κατά την πάροδο του χρόνου και να παρουσιάζουν αυξημένες αντοχές στην ηλιακή ακτινοβολία και τις καιρικές συνθήκες. Για τον λόγο αυτό, όλες οι αποχρώσεις της βεντάλιας FACADE που προορίζονται για τοιχοποιία αναπτύσσονται με ανόργανες χρωστικές. Οι χρωστικές αυτές:

  • χαρακτηρίζονται από υψηλή αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία,
  • αποτρέπουν το ξεθώριασμα, την κιμωλίαση και την απώλεια της στιλπνότητας και
  • προστατεύουν από αλλοίωση το φιλμ του ακρυλικού χρώματος ή του παστώδη σοβά.

Έτσι, η αρχική επιλογή απόχρωσης θα παραμείνει για το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα όπως την πρώτη μέρα της εφαρμογής!

Αγαπημένες σκούρες αποχρώσεις με την καινοτομία της COOL TECHNOLOGY!

Επιπλέον σημαντικό πλεονέκτημα της νέας βεντάλιας FACADE της ISOMAT, αποτελούν οι σκούρες αποχρώσεις με τεχνολογία COOL TECHNOLOGY!

Οι σκούρες αποχρώσεις αποτελούν κυρίαρχη τάση παγκοσμίως για τον χρωματισμό τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών επιφανειών. Αποτρεπτικός παράγοντας για την καθολική εφαρμογή τους σε εξωτερικούς χώρους είναι η υψηλότερη απορρόφηση της ηλιακής ακτινοβολίας, με συνέπεια τη γρηγορότερη αλλοίωση της απόχρωσης, την αύξηση της θερμοκρασίας της πρόσοψης και κατ’ επέκταση του εσωτερικού του κτιρίου.

Οι 30 σκούρες αποχρώσεις που θα βρείτε μέσα στις 100 χρωματικές προτάσεις της βεντάλιας FACADE, έχουν LRV (Light Reflectance value)<20, όπως συμβαίνει με την πλειοψηφία των σκούρων αποχρώσεων. Αυτό σημαίνει ότι οι σκούρες αποχρώσεις, ως γνωστόν, δεν ανακλούν την ηλικία ακτινοβολία και για τον λόγο αυτό δεν ενδείκνυνται για εφαρμογή σε μεγάλες επιφάνειες, πόσο μάλλον σε συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης.

Επειδή όμως οι σκούρες αποχρώσεις αποτελούν μεγάλη τάση παγκοσμίως στον χρωματισμό κτιρίων, στην ISOMAT τις επανασχεδιάσαμε με την ειδική τεχνολογία COOL TECHNOLOGY, ώστε να τις επιλέξετε άφοβα για εφαρμογή σε μεγάλες εξωτερικές επιφάνειες του κτιρίου σας! Οι 30 COOL σκούρες αποχρώσεις που θα βρείτε στο πίσω μέρος της βεντάλιας FACADE ανακλούν σε μεγάλο ποσοστό την ηλιακή ακτινοβολία και έτσι δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη υψηλών θερμοκρασιών στις εξωτερικές επιφάνειες ενός κτιρίου το καλοκαίρι ενώ παραμένουν επίσης αναλλοίωτες σε βάθος χρόνου και δεν ξεθωριάζουν! Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν άφοβα σε μεγάλες επιφάνειες με συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης, χωρίς να επιβαρύνουν τις θερμικές τους ιδιότητες!

Επιλέξτε τα προϊόντα που θα χρωματίσετε με τις αποχρώσεις της βεντάλιας FACADE, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του δικού σας κτιρίου.