Χρώμα & Διακόσμηση

Χρωματικές Τάσεις 2020 – Direct

«Το Direct απορρίπτει τις παραδόσεις και τους περιορισμούς στον εσωτερικό χώρο και δημιουργεί νέα όρια με συναρπαστική χρήση της φόρμας χρωμάτων. Μια εκφραστική και εντυπωσιακή συλλογή χρωμάτων που επιλέγονται για την αναζωογόνηση του σπιτιού»

Jemma Saunders, Ειδικός Χρωμάτων Crown

Το Direct είναι μια ωδή στη Lee Krasner, τη γυναίκα καλλιτέχνη που έγινε πρωτοπόρος στον αφηρημένο εξπρεσιονισμό. Ως σύζυγος του Τζάκσον Πόλοκ, το έργο της επισκιάστηκε μέχρι αργά στη ζωή της, όταν ανακάλυψε πραγματικά το στυλ της. Ως γυναίκα και καλλιτέχνης, συλλαμβάνει το πνεύμα της πρωτοτυπίας.

Το Direct είναι εξίσου εκφραστικό και αντικομφορμιστικό.

Δεν υπάρχουν συμβατικά χρώματα, το καθένα φαίνεται να έχει περάσει μέσω ενός ψηφιακού χρωμομέτρου. Η τοποθέτησή του οδηγεί το μάτι και δεν συμμορφώνεται με συγκεκριμένους χώρους. Είναι απαλλαγμένο από αρχιτεκτονικούς περιορισμούς.

Πάνω απ’ όλα, είναι διασκεδαστικό.

«Αυτή η τάση αφορά την αυτο-έκφραση μέσω της χρωματικής ωρίμανσης. Ενεργητικό και γεμάτο ζωή, το Direct είναι αντικομφορμιστικό. Η φωτογραφία ξεφεύγει από την παράδοση, με την αρχιτεκτονική να δίνει έμφαση σε αντίθετα χρώματα. Μεταφέρεται μέσω μιας παλέτας αισιόδοξων αλλά εκλεπτυσμένων χρωμάτων, κυριαρχούν δροσερές αποχρώσεις, ενώ συμπληρωματικές αποχρώσεις εμφανίζονται στην επίπλωση και προσθέτουν ζωντάνια».

Kathryn Lloyd, Ειδικός Χρωμάτων Crown

 

ΠΑΛΕΤΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

Η παλέτα είναι φωτεινή και απροσδόκητη, συνδυάζοντας το γαλάζιο του ουρανού με το έντονο δαμασκηνί και το ζωντανό μπλε του κοβαλτίου με το πράσινο της μέντας.

Τα χρώματα μεγαλώνουν στη συλλογή τους και στοχεύουν να κάνουν έναν χώρο λιγότερο αυστηρό και λίγο πιο χαρούμενο.

«Η παλέτα Direct δίνει μια νέα προοπτική για το πώς βλέπουμε και χρησιμοποιούμε τον τόνο και την απόχρωση. Εδώ βρίσκονται τα χρώματα που όταν συνδυάζονται μαζί είναι ενεργητικά, αναζωογονητικά και ειλικρινή. Διαφορετικά βάρη χρώματος δημιουργούν δυναμισμό και ένταση, αν συνδέουν το ένα δωμάτιο με το άλλο, είτε προσθέτουν ένα κομμάτι αντίθεσης σε φυσικά αρχιτεκτονικά όρια. Αυτός είναι ένας συναρπαστικός τρόπος εργασίας σε έναν χώρο για να προσθέσετε ενδιαφέρον και προσδιορισμό: αυτή η προσέγγιση στο χρώμα δεν υπακούει σε κανόνες, αλλά έχει να κάνει με την έκφραση και τη διασκέδαση.»

Judy Smith, Σύμβουλος Χρωμάτων Crown

Η παλέτα χρωμάτων του Direct είναι πολύ δυναμική. Φωτεινά, έντονα χρώματα, όπως το μπλε του κοβαλτίου και το ζωντανό γαλαζοπράσινο, είναι ισορροπημένα με το ανοιχτό μπλε της σκόνης, το απαλό του δυόσμου και το απαλό ροζ. Προσκαλεί τη δημιουργικότητα και πειραματίζεται με ασυνήθιστους συνδυασμούς χρωμάτων. Το εντυπωσιακό χρώμα κοβαλτίου είναι ζωτικής σημασίας σε αυτήν την παλέτα χρωμάτων.»

Justyna Korczynska, Crown Design Studio