Χρώμα & Διακόσμηση, Προτάσεις & Λύσεις

Πώς να ανακαινίσετε την κουζίνα σας

Ένας απλός και οικονομικός τρόπος για να ανανεώσετε ξανά την κουζίνα σας είναι να βάψετε τα πλακάκια. Και χωρίς προετοιμασία ή χρήση ασταριού.

Βήμα 1: Καθαρίστε την επιφάνεια που θα βάψετε

Πριν ξεκινήσετε να βάφετε τα πλακάκια, απολιπάνετε και καθαρίστε την επιφάνεια χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι και απορρυπαντικό με βάση τη σόδα. Επιμείνετε στις γωνίες και στους αρμούς των πλακιδίων και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Βήμα 2: Προστατέψτε την περιοχή εργασίας

Εφαρμόστε κολλητική ταινία γύρω από τις περιοχές που θα βάψετε, λειάνοντας καλά. Καλύψτε τις ηλεκτρικές πρίζες και διακόπτες.

Βήμα 3: Βάψτε τους αρμούς των πλακιδίων

Ανακατέψτε το Kitchen Renovation Paint με ένα φαρδύ ραβδί. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, εφαρμόστε πρώτα το χρώμα στις άκρες και τις γωνίες. Στη συνέχεια βάψτε τους αρμούς των πλακιδίων. Ξεκινήστε να βάφετε γύρω από την κολλητική ταινία, από έξω προς τα μέσα.

Βήμα 4: Βάψτε τα πλακάκια

Βάψτε όλη την επιφάνεια με ένα ρολό. Εφαρμόστε μια λεία στρώση χρώματος και αφήστε να στεγνώσει για 6 ώρες.

Βήμα 5: Εφαρμόστε τη δεύτερη στρώση

Εφαρμόστε μια δεύτερη στρώση του Kitchen Renovation Paint με τον ίδιο τρόπο για αδιαφανές φινίρισμα. Σε ανοιχτές αποχρώσεις, μπορεί να απαιτείται τρίτη στρώση. Αφαιρέστε την ταινία κάλυψης αμέσως μετά το βάψιμο. Η βέλτιστη απόδοση και αντοχή του προϊόντος επιτυγχάνεται 20 ημέρες ύστερα από την εφαρμογή, μην ασκείτε υπερβολική πίεση στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.