Προϊόντα & Υπηρεσίες

Προστασία που… θα ταράξει τα νερά!

Η Ross Nanotechnology και η Rustoleum, μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο στην παραγωγή προστατευτικών χρωμάτων και υλικών επικάλυψης επιφανειών, ανέπτυξαν ένα επαναστατικά πρωτοποριακό προϊόν με την ονομασία Rust-Oleum NeverWet.

Πρόκειται για ένα προϊόν που κάνει αυτό που υπόσχεται το όνομά του. Δηλαδή μας επιτρέπει να κάνουμε αδιάβροχο οποιοδήποτε αντικείμενο, αρκεί να το ψεκάσουμε μ’ αυτό.

Το NeverWet έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται σε ποικιλία επιφανειών, δημιουργώντας ένα υπερυδρόφοβο εμπόδιο που απωθεί το νερό. Όταν το νερό φτάνει σ’ αυτό, σχηματίζει σφαιρίδια που κυλούν και απομακρύνονται από την επιφάνειά του χωρίς να προσκολλούνται.

Πρόκειται για μία ιδιότητα που αναφέρεται συχνά ως Lotus effect (το φαινόμενο του λωτού), έχοντας ως παράδειγμα την ιδιότητα των φύλλων του λωτού, που λόγω της υδρόφοβης επιφάνειάς τους, δεν αφήνουν το νερό να απλώνεται πάνω στην επιφάνειά τους, αλλά να σχηματίζει σφαίρες έχοντας όσον δυνατόν λιγότερη επαφή με αυτή.

Με το NeverWet μπορούμε εύκολα και οικονομικά να προστατεύουμε ένα τεράστιο φάσμα υλικών για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι και εφ’ όρου ζωής, ανάλογα με τις συνθήκες. Από παπούτσια μέχρι έπιπλα και ταπετσαρίες, επιλεγμένα σημεία στο αυτοκίνητο, μοτοποδήλατα, πάγκους κουζίνας, όπου υπάρχει νερό και υγρασία. Για μέταλλα, ξύλα, μπετόν, πλαστικά, PVC, αλουμίνιο, δέρμα και αρκετά άλλα υλικά.

Το kit του NeverWet αποτελείται από δύο διαφορετικά σπρέι, τα οποία βοηθούν στη δημιουργία ενός στρώματος βάσης και μίας επικάλυψης. Το δοκιμάσαμε και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό.