Χρώμα & Διακόσμηση

Χρωματικές Τάσεις 2020 – Antidote

“Το Antidote είναι μια ιστορία αντιθέσεων, από το σκοτάδι σε ένα μυστηριώδες φως και αεροδυναμική. Η απλή χρήση χαμηλής έντασης αποχρώσεων και ο διακριτικός σχεδιασμός κάνει το δωμάτιο πιο ζεστό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία ενός ήσυχου και ξεκούραστου χώρου.”

Jemma Saunders, Ειδικός χρωμάτων Crown

Σε ένα κόσμο πολυπλοκότητας, το Antidote είναι απλό. Είναι ένα χρώμα, μια μορφή, χωρίς διακοπές. Το χρώμα είναι σχεδιασμένο για να περιβάλλει τον χώρο χωρίς αρχή και τέλος, και συνεχίζει ασταμάτητα. Ο μόνος διαχωρισμός είναι η αλληλεπίδραση του φωτός και της σκιάς, τα οποία αναπαριστούνται από τις αντίθετες πλευρές.

Ενώ υπάρχει θόρυβος και χάος εκεί έξω, αυτή τάση είναι μονότονη. Αποτελεί το αντίδοτο απέναντι σε μια πολυάσχολη ζωή.

“Το Antidote αφορά τον απλό μινιμαλισμό. Η δημιουργία μιας κρυψώνας χωρίς παρεμβάσεις. Αυτή η τάση έχει χρώματα με διαφορετικό κορεσμό. Μια απόχρωση χρησιμοποιείται σε όλο τον χώρο έτσι ώστε να δημιουργήσει χώρους οι οποίοι είναι χαλαρωτικοί και ήρεμοι. Οι αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες βελτιώνονται με την αλληλεπίδραση του φυσικού φωτός και της σκιάς.”

-Kathryn Lloyd, Ειδική χρωμάτων Crown

 

ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΛΕΤΑ

Εξερευνώντας την σχέση ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι, η παλέτα είναι παράδοξη.

Έχοντας ένα παχύ, πολυτελές πράσινο που παρουσιάζει σκιές στον χώρο σαν σύννεφα, το βάθος του έρχεται σε έντονη αντίθεση με το πιο απαλό αντίστοιχο του, το οποίο είναι εξίσου κομψό αλλά δίνει μια διαφορετική κατάσταση οντότητας.

“Το κάθε χρώμα στην χρωματική παλέτα Antidoteείναι εξίσου σημαντική. Έχουμε επιλέξει τέσσερις έντονες και εντυπωσιακές αποχρώσεις, όπως το βαθύ μας πράσινο BotanicalNoir™ ή το Aftershow®, ένα σκούρο γκρι με μπλε αποχρώσεις έτσι ώστε να δώσει στον χώρο ένα χαρακτηριστικό λουκ. Ο πλούτος αυτών των χρωμάτων προσθέτει δράμα σε οποιοδήποτε χώρο. Οι πιο απαλές αποχρώσεις, όπως το SmokedOyster®, ένα απαλό γκρι με ένα τόνο μωβ, ή το απαλό και ήρεμο ChalkyWhiteείναι ιδανικά για την δημιουργία ενός ευάερου, καθαρού χώρου γεμάτο φως.”

-Justyna Korczynska, Στούντιο σχεδιασμού Crown

“Μια παλέτα αντίθετων χρωμάτων που επεκτείνει το αιθέριο λευκό και το απαλό γκρι μέσα από ένα πράσινο που τα περιβάλλει. Από τόνους απαλού φωτός μέχρι πιο σκούρα χρώματα που απορροφούν το φως, η χρήση μιας απόχρωσης παντού είναι έντονη και ασυμβίβαστη.”

-Judy Smith, Σύμβουλος χρωμάτων Crown