Προτάσεις & Λύσεις

Σκουριά και ξεφλούδισμα χρώματος σε μεταλλικές επιφάνειες

Εάν τα κάγκελα στην αυλή ή το μπαλκόνι σας έχουν φθαρεί, το χρώμα τους έχει ξεφλουδίσει ή εμφανίζουν σημάδια σκουριάς, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε εύκολα την πιο κάτω διαδικασία για να τα συντηρήσετε και να τα προστατέψετε!

Καθαρισμός και προετοιμασία

Αρχικά θα πρέπει οι επιφάνειες να καθαριστούν από πιθανές σκόνες ή βρωμιές. Αν σε κάποια σημεία έχει δημιουργηθεί σκουριά ή έχει ξεφλουδίσει το παλιό χρώμα, τότε θα πρέπει να λειανθεί η επιφάνεια με γυαλόχαρτο ώστε να απομακρυνθεί το σκασμένο χρώμα και η σκουριά. Στη συνέχεια απομακρύνεται η σκόνη που έχει δημιουργηθεί από το τρίψιμο.

Βάψιμο

Στην επιφάνεια εφαρμόζεται σε δύο στρώσεις το COMBICOLOR ORIGINAL SMOOTH, με εξαιρετική κάλυψη, αντιδιαβρωτική προστασία και αντοχή στα κτυπήματα.  Η δεύτερη στρώση εφαρμόζεται μετά από 24 ώρες με θερμοκρασία 20 °C.  Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες ο χρόνος στεγνώματος επιμηκύνεται. Για ισχυρότερη αντισκωριακή προστασία και αύξηση της αντοχής του χρώματος αλλά και της διάρκειας ζωής του, η βαφή μπορεί να εφαρμοστεί σε συνδυασμό με το αντιοξειδωτικό αστάρι ANTI-RUST COMBIPRIMER. Για ομορφότερο διακοσμητικό φινίρισμα, μπορεί να επιλεγεί το σφυρήλατο COMBICOLOR ORIGINAL HAMMERTONE.

Συμβουλές

Το βάψιμο επιβάλλεται να εφαρμόζεται σε θερμοκρασίες από 100C μέχρι 350C, αποφεύγοντας τις πολύ ζεστές ώρες της ημέρας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τις πολύ χαμηλές κατά τους μήνες του χειμώνα.

Εάν είναι απαραίτητο (αναλόγως της θερμοκρασίας που επικρατεί), το χρώμα μπορεί να αραιωθεί μέχρι 10% με τα ειδικά διαλυτικά της ίδιας σειράς.