Προτάσεις & Λύσεις

Πλήρης ανακαίνιση της βεράντας σας

Η βεράντα σας είναι ένας χώρος που μπορεί να προσφέρει πολλές στιγμές χαλάρωσης και ευχαρίστησης. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να έχει υποστεί φθορές και ζημιές από τα καιρικά φαινόμενα. Έφτασε η στιγμή να ανανεώσετε πλήρως τη βεράντα σας, χρησιμοποιώντας προϊόντα άριστης ποιότητας.

Πρώτο βήμα: Καθαρισμός

Πριν αρχίσετε την ανακαίνιση, είναι σημαντικό να καθαρίσετε τη βεράντα σας. Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό για επιφάνειες εξωτερικού χώρου όπως το Blue Line της New Line και ένα πιεστικό νερού για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και τα υπολείμματα. Περιμένετε μέχρι η επιφάνεια να στεγνώσει πλήρως πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Δεύτερο βήμα: Πλακίδια

Εφαρμόστε καινούρια πλακάκια στη βεράντα σας χωρίς να χρειαστεί να αποξηλώσετε τα υφιστάμενα πλακάκια ή το μωσαϊκό σας. Εάν η βεράντα σας έχει μικρές ρωγμές ή κενά, χρησιμοποιήστε το ελαστικό στεγανωτικό κονίαμα AQUAMAT ELASTIC για να τα συμπληρώσετε, αλλά και για να στεγανοποιήσετε ολόκληρο το δάπεδο της βεράντας. Ακολούθως, με την εύκαμπτη ρητινούχα κόλλα πλακιδίων ISOMAT AK-22 κολλήστε τα νέα πλακίδια σε όλη την επιφάνεια, και αρμολογήστε χρησιμοποιώντας τον υδαταποθητικό αρμόστοκο πλακιδίων Multifill Smalto.

Τρίτο βήμα: Μεταλλικές επιφάνειες

Για να προστατεύσετε τις μεταλλικές επιφάνειες της βεράντας σας από τις ακραίες καιρικές συνθήκες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Combicolor Original Smooth της Rustoleum. Μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στη σκουριά γλυτώνοντας σας έτσι πολύτιμο χρόνο, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει προστασία από τον ήλιο και την υγρασία, παρέχοντας μια ομοιόμορφη επιφάνεια. Επιλέξτε το χρώμα που σας αρέσει και ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας για να εφαρμόσετε το Combicolor Original Smooth.

Τέταρτο βήμα: Πέτρινες επιφάνειες

Για να δώσετε μια πιο φυσική όψη σε δάπεδα και επιφάνειες από φυσική ή τεχνητή πέτρα και μπετόν μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Stone Varnish από την V33. Προσφέρει προστασία από βαριά χρήση και κτυπήματα, δεν ξεφλουδίζει, είναι αδιάβροχο και αντιολισθητικό. Μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα με πινέλο ή σπρέι και είναι ιδανικό τόσο για εσωτερική όσο και εξωτερική χρήση. Αποτελεί αναμφίβολα ιδανική επιλογή για ανανέωση των επιφανειών από πέτρα και μπετόν, δίνοντας ένα ξεχωριστό αέρα στο χώρο σας.

Πέμπτο βήμα: Εξωτερική Τοιχοποιία

Φρεσκάρετε την όψη της βεράντας σας, δίνοντας χρώμα αλλά ταυτόχρονα προστατεύοντας τους τοίχους από τις καιρικές συνθήκες. Για την προστασία της εξωτερικής τοιχοποίας σας από την υγρασία και τη φθορά, το υψηλής ποιότητας ελαστικό στεγανωτικό Isomat Flexcoat είναι η κατάλληλη επιλογή. Με βάση ακρυλικές ρητίνες, προστατεύει από την υγρασία και τις καιρικές συνθήκες ενώ επίσης, προσφέρει μια ομοιόμορφη και ανθεκτική επιφάνεια.

 

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι αφήνετε αρκετό χρόνο στα προϊόντα να στεγνώσουν και να σκληρύνουν πριν χρησιμοποιήσετε τη βεράντα σας. Ακολουθήστε πάντα τις οδηγίες των προϊόντων και χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα εργαλεία και υλικά για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Σε γενικές γραμμές, η ανακαίνιση μιας βεράντας είναι ένα σημαντικό έργο που απαιτεί προσοχή και προετοιμασία. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα που προσφέρει η Hadjiyiannis και ακολουθώντας τις κατάλληλες τεχνικές, μπορείτε να επιτύχετε ένα όμορφο και λειτουργικό αποτέλεσμα που θα αντέξει το χρόνο και τις καιρικές συνθήκες. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείται πάντα τα κατάλληλα εργαλεία ασφαλείας και να φοράτε τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό.