Χρώμα & Διακόσμηση

Αναπαλαίωση ποδηλάτων και διακόσμηση

Υπάρχει ένα παλιό ποδήλατο σε κάθε σπίτι το οποίο σκουριάζει στην αυλή ή είναι πεταμένο σε μια γωνία του γκαράζ και έχει να χρησιμοποιηθεί χρόνια. Λοιπόν, δεν χρειάζεται να μείνει εγκαταλελειμμένο και φυσικά μην το πετάξετε. Θα μπορούσατε να του δώσετε μια νέα πνοή!

Υπάρχει ένα παλιό ποδήλατο σε κάθε σπίτι το οποίο σκουριάζει στην αυλή ή είναι πεταμένο σε μια γωνία του γκαράζ και έχει να χρησιμοποιηθεί χρόνια. Λοιπόν, δεν χρειάζεται να μείνει εγκαταλελειμμένο και φυσικά μην το πετάξετε. Θα μπορούσατε να του δώσετε μια νέα πνοή! Θα σας δώσουμε μερικές εξαιρετικές ιδέες έτσι ώστε να μεταμορφώσετε αυτά τα παλιά ποδήλατα σε κάτι χρήσιμο ή απλά να τους δώσετε αισθητική αξία. Η σκέψη είναι να μετατρέψετε το σπίτι σας σε κάτι ιδιαίτερο, σε ένα μοναδικό χώρο.

Θα πρέπει να ξεκινήσετε καθαρίζοντας το παλιό σας ποδήλατο. Αν το ποδήλατο είναι πραγματικά παλιό και σκουριασμένο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πριν το βάψιμο του, το ειδικό αστάρι “FRAME BUILDER’S METAL PRIMER”. Στη συνέχεια μπορείτε να το βάψετε με χρώματα της αρεσκείας σας με το ειδικό σπρέι βαφής SPRAY.BIKE.

Το “battersea 114”, “humber 223” ή το “coventry red 204” θα κάνουν το ποδήλατο σας να ξεχωρίζει όπου και αν το τοποθετήσετε. Για να του δώσετε μια πιο απαλή εμφάνιση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιο απαλές αποχρώσεις όπως το “superbe 243”, το “milan celadon 2 203” ή το “milan blue 206”. Παρόλα αυτά, αν επιθυμείτε να το κάνετε να δέσει καλύτερα με το φόντο του, θα μπορούσατε να επιλέξετε το “silvertown 122” ή το “hercules 222”.

Θα μπορούσατε να τοποθετήσετε ένα παλιό ποδήλατο στον κήπο σαν ένα ασυνήθιστο στοιχείο. Εκμεταλλευτείτε τα παλιά ποδήλατα στην στιλιστική διακόσμηση του κήπου σας κάνοντας τα βάσεις για γλάστρες. Αυτό το σύστημα είναι βασικό και θα δώσει στον κήπο σας μια πλούσια και κλασική πινελιά. Αν το τιμόνι έχει καλάθι, μπορείτε να ξεκινήσετε από εκεί. Τοποθετήστε εκεί ένα διαχωριστικό, το οποίο θα κρατάει τα χώματα από τα φυτά σας. Βεβαιωθείτε ότι θα σταθεροποιήσετε το ποδήλατο στο έδαφος, έτσι ώστε να μην πέσει. Θα μπορούσατε να βάψετε το ποδήλατο σας σε μια λογική απόχρωση ή να του δώσετε όποιο χρώμα θέλετε και ταιριάζει στην κατασκευή σας.

Η τεχνική της αναπαλαίωσης μπορεί να εφαρμοστεί και σε κλειστό χώρο με μια μικρή αλλαγή στους τόνους ανάλογα με το στυλ του εσωτερικού χώρου. Ολόκληρο το ποδήλατο μπορεί να τοποθετηθεί σε μια ξύλινη πλάκα ή σε ένα χώρισμα σε ένα ανοιχτό σαλόνι ή καθιστικό. Όταν οι τοίχοι έχουν πιο απαλούς και πιο έντονους τόνους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκοτεινά, έντονα χρώματα, όπως το “blackfriars 100” και το “gray’s inn 123”. Επιπρόσθετα, μπορείτε να χρησιμοποιήστε το σπρέι βαφής “Vinyl & Fabric” για το βάψιμο του πλαστικού μέρους (κάθισμα και τιμόνι) σε μαύρο χρώμα “black 510”.

Το ποδήλατο μπορεί να μετατραπεί σε τραπέζι, απλά βάλτε το κάθισμα (και το τιμόνι αν χρειαστεί) και τοποθετήστε μια χοντρή σανίδα στον σκελετό του ποδηλάτου. Απλά βεβαιωθείτε ότι το ποδήλατο είναι σταθερό και δεν θα κουνιέται αφού αλλάξατε τον τρόπο λειτουργίας του.

Τις περισσότερες φορές, τα τραπέζια-ποδήλατα όπως αυτό, μπορούν να ασφαλίσουν στο χώρισμα για μεγαλύτερη σταθερότητα. Αν χρειάζεστε ένα ασυνήθιστο τραπέζι-ποδήλατο για το καθιστικό για παράδειγμα, θα πρέπει να συμπεριλάβετε μερικά παράλληλα στηρίγματα έτσι ώστε να παραμείνει όρθιο.

Τα ποδήλατα μπορούν να αποσυναρμολογηθούν και το κάθε μέρος τους να αποκτήσει μια διαφορετική χρήση. Μπορείτε να βάψετε τα λάστιχα με το σπρέι “Ral” (έχοντας εφαρμόσει προηγουμένως το αστάρι “Plastic Primer” για καλύτερη πρόσφυση) και να τα μετατρέψετε σε διάφορα πράγματα όπως διακοσμητικά στεφάνια από λουλούδια, κορνίζες και μικρά κομψά τραπέζια από λάστιχα ή σκαμπό για τον πάγκο. Η αλυσίδα και τα πεντάλ μαζί με το κάθισμα, με λίγη προσπάθεια μπορούν να μετατραπούν σε ένα στατικό ποδήλατο ενώ ο υπόλοιπος σκελετός μπορεί να σταθεροποιηθεί σε ένα τοίχο για να κρεμάτε χαρτοπετσέτες και πετσέτες ή για να κρατάει διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα.