Προτάσεις & Λύσεις

Χρήσιμες συμβουλές για αποτελεσματική βαφή ξύλινων και μεταλλικών επιφανειών

Τόσο οι ξύλινες, όσο και οι μεταλλικές επιφάνειες επιβάλλεται να προστατεύονται από την ηλιακή ακτινοβολία και την υγρασία. Γι’αυτό, η προστασία και η συντήρησή της βαφής τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι απαραίτητη, ώστε να μην αλλοιώνεται η όψη τους και να διατηρείται ζωντανό το χρώμα τους.

Μέταλλο:

  1. Αν και υπάρχουν χρώματα, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν κατευθείαν στη σκουριά, προτιμότερο είναι να απομακρύνεται η σκουριά πριν την εφαρμογή, για μεγαλύτερη αντοχή και διάρκεια του χρώματος.
  2. Πριν το βάψιμο των μεταλλικών επιφανειών, επιβάλλεται ελαφρύ τρίψιμο με γυαλόχαρτο και απομάκρυνση της σκόνης.

Ξύλο:

  1. Για καλύτερη πρόσφυση του χρώματος στο υπόστρωμα, συνιστάται ελαφρύ τρίψιμο και πολύ καλό καθάρισμα της επιφάνειας του ξύλου.
  2. Αν το παλιό υπόστρωμα είναι ήδη βαμμένο, θα πρέπει να προηγείται πολύ καλό τρίψιμο της επιφάνειας, ώστε να επιτευχθεί σωστή πρόσφυση του καινούργιου χρώματος.

 Extra tip:

  1. Κατά το βάψιμο μεταλλικών και ξύλινων επιφανειών, η θερμοκρασία περιβάλλοντος θα πρέπει να είναι μεταξύ +5℃ και +35℃.

Βρείτε τα σχετικά προϊόντα στη σελίδα 32 του Καταλόγου Colour-DIY 2023-2024 Catalogue και επιλέξτε οποιαδήποτε ταιριάζουν στις ανάγκες σας.

Related Products