Χρώμα & Διακόσμηση

Πώς να μεταμορφώσετε το σπίτι σας από χειμωνιάτικο σε ανοιξιάτικο

Καθώς αρχίζουμε να φεύγουμε από το κρύο του χειμώνα και να καλωσορίζουμε τη ζεστασιά της άνοιξης, αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να αγκαλιάσουμε τις ανοιξιάτικες τάσεις εσωτερικής διακόσμησης.

Η μετάβαση από τον χειμώνα στην άνοιξη είναι ίσως η πιο μεταμορφωτική από όλες τις εποχιακές αλλαγές. Οι σκοτεινές, ψυχρές ημέρες αντικαθίστανται από φωτεινότερες, ελαφρύτερες νύχτες. Η φύση πλημμυρίζει από χρώματα και ο ήχος των πουλιών γεμίζει τον αέρα. Είναι δίκαιο, λοιπόν, το σπίτι σας να αντικατοπτρίζει τη μητέρα φύση. Μετά από μήνες χειμέριας νάρκης, ήρθε η ώρα να δώσετε νέα πνοή στο σπίτι σας με αυτές τις εύκολες συμβουλές ανοιξιάτικης διακόσμησης.

Αποσυμφόρηση

Πριν καλωσορίσετε τη νέα διακόσμηση, είναι καιρός να ξεφορτωθείτε την παλιά. Αφιερώστε μια ώρα την ημέρα και ασχοληθείτε κάθε φορά με μια καθορισμένη περιοχή. Ξεκινήστε με εκείνο το ακατάστατο συρτάρι που εδώ και καιρό θέλατε να τακτοποιήσετε. Δουλέψτε πάντα σε κάθετα τμήματα, ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω. Δημιουργήστε στοίβες και χωρίστε τα αντικείμενα σε “διατηρώ”, “χαρίζω” και “πετάω”, και να είστε αυστηροί με τον εαυτό σας.

Ξεκινήστε με μια καλή ανοιξιάτικη καθαριότητα

Αφού δημιουργήσετε έναν χώρο χωρίς ακαταστασία, μπορείτε να ξεκινήσετε μια λεπτομερή ανοιξιάτικη καθαριότητα. Και πάλι, ξεκινήστε από το ταβάνι και κατεβείτε προς το πάτωμα.

Καθαρίστε τους τοίχους με σαπούνι καθαρισμού ή ένα ήπιο απορρυπαντικό και χρησιμοποιήστε ένα μαλακό υγρό σφουγγάρι. Αποφύγετε το υπερβολικό μούλιασμα του σφουγγαριού σας, καθώς μπορεί να δημιουργήσετε λεκέδες από νερό. Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε τα περβάζια των παραθύρων και τα καλοριφέρ.

Το βάψιμο των μπάνιων και των κουζινών με ένα ειδικά σχεδιασμένο χρώμα, όπως το KITCHEN EASYCLEAN & BATHROOM EASYCLEAN, θα βοηθήσει να διατηρήσετε αυτούς τους χώρους ολόλαμπρους όλο το χρόνο.

 Φωτίστε το χώρο σας

Όταν το σπίτι σας είναι περιποιημένο και καθαρό, θα μπορείτε να δείτε τυχόν σημεία που χρειάζονται επιδιόρθωση. Οι χώροι με υψηλή επισκεψιμότητα, όπως οι διάδρομοι αλλά και οι πόρτες του σαλονιού, θα πρέπει να είναι για εσάς πρωταρχικοί στόχοι για την ανοιξιάτικη ανανέωση.

Για ένα φωτεινό εσωτερικό χώρο, επιλέξτε ένα ματτ χρώμα (MATT VINYL). Για τη μετάβαση από το χειμώνα στην άνοιξη, τίποτα δεν είναι καλύτερο από ένα φωτεινό λευκό χρώμα.

Ανακατέψτε τα έπιπλά σας

Μία από τις κορυφαίες συμβουλές μας για την ανοιξιάτικη διακόσμηση του σπιτιού είναι να μετακινήσετε απλά τα έπιπλα από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Μπορεί να είναι κάτι μικρό, όπως η μετακίνηση μιας άνετης πολυθρόνας από το σαλόνι στο υπνοδωμάτιο ή η μετακίνηση ενός μπουφέ από την τραπεζαρία στην κουζίνα.

Μπορείτε ακόμη και να πάτε τη μετάβαση από το χειμώνα στην άνοιξη σε ένα εντελώς νέο επίπεδο και να βάψετε τα έπιπλα για μια πραγματική μεταμόρφωση.

Γιατί να μην βάψετε τις ξύλινες καρέκλες της τραπεζαρίας σε διαφορετικά χρώματα για να γεμίσετε με ανοιξιάτικα χρώματα ή να συνδυάσετε τα χερούλια μιας συρταριέρας με κάποιο χρώμα (EASYMAX METALLIC); Εάν βάφετε έπιπλα ήδη περασμένα με κάποια λάκα, θα πρέπει η επιφάνεια να τριφτεί με ένα γυαλόχαρτο. Ακολούθως να εφαρμοστεί το αστάρι (QUICK DRY PRIMER/UNDERCOAT) και να περαστούν δύο στρώσεις ειδικού χρώματος για ξύλο (QUICK DRY SATIN). Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα πιο vintage στυλ, τότε η βαφή με σπρέι κιμωλίας (CHALK EFFECT) είναι ο τρόπος για να αποκτήσετε αυτή τη χαλαρή αίσθηση χωρίς φασαρίες.

Ανανεώστε την εξώπορτά σας

Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να αγκαλιάσετε την ανοιξιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σας από το να βάψετε την εξώπορτά σας;

Προσθέστε ένα υπόστρωμα ασταριού (UNDERCOAT) πριν προσθέσετε το χρώμα (EGGSHELL) για να εξασφαλίσετε τη μακροβιότητα και την ανθεκτικότητα της νέας σας πόρτας.