Προτάσεις & Λύσεις

Πώς να επισκευάσετε τα κεραμίδια της στέγης σας εύκολα και οικονομικά

Έχετε διαρροή από τα κεραμίδια της στέγης σας και σας απασχολεί η διαδικασία και το κόστος επισκευής;

Η υγρασία και η εμφάνιση διαρροών στις στέγες ταλαιπωρούν αρκετά σπίτια, ενώ μπορούν να προκαλέσουν και περαιτέρω, πολύ σοβαρές, ζημιές στο κτίριο. Είναι, λοιπόν, επιτακτική ανάγκη να εντοπίσουμε τα προβληματικά σημεία και να προχωρήσουμε άμεσα στην επισκευή και τη στεγάνωσή τους.

Επισκευή προβληματικών σημείων της σκεπής

Τα σημεία που, με την πάροδο του χρόνου, συνήθως εμφανίζουν ρηγματώσεις, είναι αυτά από τα οποία περνάνε οι καμινάδες, οι σωλήνες, οι κεραίες ή οι βάσεις των ηλιακών θερμοσιφώνων. Ζημιές στη σκεπή μας μπορούν να προκληθούν όμως και από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, καθώς και από την κακή εφαρμογή ή τη λανθασμένη επιλογή υλικών. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση σπασμένων ή αποκολλημένων κεραμιδιών και κορφιάδων που αποτελούν τα σημεία εισόδου της υγρασίας στο σπίτι μας.

Αποκόλληση των κορφιάδων μπορεί να προκληθεί και όταν η στερέωσή τους έχει γίνει με λάσπη κακής ποιότητας.

Η διαδικασία της επισκευής τους γίνεται ως εξής:

Βήμα 1 & 2: Αρχικά, καθαρίζουμε καλά την επιφάνεια,  από την οποία έχει αποκολληθεί ο κορφιάς, από τα υπολείμματα της λάσπης και τις σκόνες.

Βήμα 3: Στη συνέχεια, διαβρέχουμε την επιφάνεια με νερό.

Βήμα 4: Παρασκευάζουμε το DUROCRET (ρητινούχο, επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα), σε κεραμιδί απόχρωση, προσθέτοντας το υλικό στην απαιτούμενη ποσότητα νερού, υπό συνεχή ανάδευση (οι οδηγίες παρασκευής, αναγράφονται στη συσκευασία του υλικού).

Βήμα 5: Εφαρμόζουμε το DUROCRET με μυστρί, στα σημεία που πρόκειται να στερεωθεί ο κορφιάς.

Βήμα 6: Έπειτα, τοποθετούμε τον κορφιά και αλφαδιάζουμε με τη βοήθεια νήματος.

Βήμα 7: Τέλος, απομακρύνουμε το υλικό που έχει περισσέψει και εξομαλύνουμε την επιφάνεια.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και στην περίπτωση των αποκολλημένων κεραμιδιών. Όπου η αντικατάσταση του κεραμιδιού δεν είναι δυνατή, λόγω της θέσης του κεραμιδιού ή ακόμη και της μικρής έκτασης της ζημιάς, μπορούμε να επισκευάσουμε το προβληματικό σημείο και πάλι με τη χρήση του DUROCRET.

Related Products