Χρώμα & Διακόσμηση

Mετατρέψτε το μπαλκόνι στο καλύτερο μέρος του σπιτιού σας!

«Τα μπαλκόνια λειτουργούν ως μεταιχμιακοί χώροι που γεφυρώνουν τη δημόσια και την ιδιωτική ζωή, μαζί με την προσθήκη αξίας σε ένα κτήριο ή ένα σπίτι». Ένα όμορφο και περίτεχνα σχεδιασμένο μπαλκόνι μπορεί να χρησιμεύσει ως πύλη για την εσωτερική γαλήνη και ηρεμία του σύγχρονου ανθρώπου.

Σε ένα σύγχρονο μητροπολιτικό τρόπο ζωής, τα μπαλκόνια έχουν γίνει βασικό συστατικό της αστικής αρχιτεκτονικής. Από την προσφώνηση προς το κοινό μέχρι τη σκίαση των δρόμων από τον καυτό ήλιο, τα μπαλκόνια έχουν εξυπηρετήσει πολλούς σκοπούς στην ιστορία τους, η οποία χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πριν, από τους πρώτους ανθρώπινους πολιτισμούς. Έχουν εμπνεύσει καλλιτέχνες, ποιητές και συγγραφείς, οι οποίοι τα έχουν απαθανατίσει στις δημιουργίες τους, όπως μια διάσημη ρομαντική σκηνή από το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σαίξπηρ, η οποία έχει παιχτεί σε ένα μπαλκόνι. Στη σημερινή εποχή, ωστόσο, ο θεμελιώδης ρόλος ενός μπαλκονιού είναι να προσφέρει καθαρό αέρα στον στριμωγμένο αστικό σχεδιασμό. Για να επιβραδύνετε και να πάρετε μια ανάσα από την ξέφρενη καθημερινή ρουτίνα της ζωής στο σπίτι και στην εργασία, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα φλιτζάνι καφέ και ένα άνετο, προσεκτικά σχεδιασμένο μπαλκόνι για να καθίσετε, να χαλαρώσετε και να νιώσετε τους ρυθμούς της ζωής της πόλης.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μετατρέψετε το πληκτικό και βαρετό μπαλκόνι σας σε ένα μέρος όπου μπορείτε εύκολα να περάσετε ολόκληρη την ημέρα σας. Όλα εξαρτώνται από τη δομή του μπαλκονιού σας και τις προτιμήσεις σας. Για μπαλκόνι με σχετικά μικρότερο πάτωμα και κάγκελα, με χώρο μόνο για ένα μικρό τραπέζι, μια καρέκλα ή και τα δύο, και χώρο για μερικές γλάστρες, μαζί με τη χρήση ελαφρύτερων τόνων από χρώματα εξωτετικών τοίχων και κάγκελα/κιγκλιδώματα με γυαλί αντί για συνηθισμένα ανοξείδωτα κάγκελα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ψευδαίσθηση διευρυμένου χώρου στο μπαλκόνι σας.

Μπορείτε να δημιουργήσετε μικρό κήπο με λαχανικά ή λουλούδια στο μπαλκόνι σας, τοποθετώντας ή κρεμώντας γλάστρες με πολύχρωμα λουλούδια και φυλλώδη λαχανικά κατά μήκος των καγκέλων ή στην εφαπτόμενη περιοχή μεταξύ των καγκέλων και του καταστρώματος. Μπορείτε να βάψετε αυτές τις γλάστρες με διαφορετικά χρώματα ή να τις αφήσετε μονόχρωμες, ανάλογα με τη συνολική επιλογή χρώματος για το μπαλκόνι σας. Οι γλάστρες μπορούν να ψεκαστούν με Spray Plastic Primer, το οποίο θα παρέχει αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία και θα αποτρέψει ρωγμές ή σπασίματα σε αυτές. Για να προσθέσετε λίγο δραματικό εφέ στο μπαλκόνι σας τη νύχτα, μπορείτε να ψεκάσετε αυτές τις γλάστρες με το Spray Glow In The Dark, το οποίο θα κάνει τις γλάστρες να λάμπουν σε έντονο πράσινο χρώμα μόλις σκοτεινιάσει. Εκτός από αυτό, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε περίπλοκα σχέδια στα γυάλινα πάνελ των καγκέλων με το Spray Frosted Glass.

Για το δάπεδο του καταστρώματος, είτε ξύλινο, είτε τσιμεντένιο, είτε από μπετόν, εάν είναι σε καλή κατάσταση, μπορείτε να εφαρμόσετε μόνο ένα βερνίκι από τα χρώματα δαπέδου ή Decking Oil για να το διατηρήσετε όπως είναι. Ωστόσο, εάν δεν είναι σε καλή κατάσταση, μπορείτε να αναζητήσετε άλλες επιλογές, όπως το Renovation Floor Paint για να ανανεώσετε το πάτωμα και το Decking Strips ή το Anti-Slip Spray ή Anti-Slip Tape για να επιλύσετε προβλήματα ολισθηρότητας.

Η επιλογή επίπλων για μικρά μπαλκόνια θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τον χώρο τους, δηλαδή να είναι μικρά με στρογγυλεμένες άκρες κατά προτίμηση. Ωστόσο, σε ένα πιο ευρύχωρο μπαλκόνι, μπορείτε να παίξετε με τις επιλογές σας. Για μια πιο ρομαντική και πιο άνετη εμφάνιση, αν υπάρχει μια ανθεκτική δομή στήριξης στο μπαλκόνι σας όπως οι κολόνες, η εγκατάσταση αιώρας μπορεί να είναι μια καλή επιλογή. Ένα απλό παλιό ξύλινο τραπέζι με δύο καρέκλες, αναπαλαιωμένα με ένα απαλό ματ φινίρισμα από το Spray Chalk Effect, θα φαίνονταν κομψά σε οποιοδήποτε είδος μπαλκονιού. Αυτό το σπρέι διατίθεται σε μια ποικιλία από ευχάριστα ματ χρώματα, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν επίσης στους τοίχους και στα ατσάλινα κάγκελα, μαζί με τα έπιπλα.

Σύμφωνα με τα λόγια του Γάλλου κοινωνιολόγου Henri Lefebvre: «Τα μπαλκόνια λειτουργούν ως μεταιχμιακοί χώροι που γεφυρώνουν τη δημόσια και την ιδιωτική ζωή, μαζί με την προσθήκη αξίας σε ένα κτήριο ή ένα σπίτι». Ένα όμορφο και περίτεχνα σχεδιασμένο μπαλκόνι μπορεί να χρησιμεύσει ως πύλη για την εσωτερική γαλήνη και ηρεμία του σύγχρονου ανθρώπου.

 

Χρώματα που πρέπει να χρησιμοποιούνται στη σχεδίαση μπαλκονιών (από τη παλέτα της Isomat):

1. Οποιαδήποτε ελαφρύτερη απόχρωση από την ουδέτερη παλέτα χρωμάτων

2. Οποιαδήποτε απόχρωση από τον άσπρο τροχό

3. Από τον τροχό Καθαρών Τόνων: αποχρώσεις του πορτοκαλί (LPC 0952, LPC 0962, LPC 0941, LPC 0854, LPC 0794, LPC 0874, LPC 0873, LPC 0862, LPC 0741), αποχρώσεις του κόκκινου (LPC 0741, LPC 0593, LPC 0592, LPC 0591, LPC 0523, LPC 0522, LPC 0402, LPC 0412), αποχρώσεις του μπλε (LPC 1824, LPC 1823, LPC 1844, LPC 1932, LPC 1924, LPC 1923, LPC 1922, LPC 2013, LPC 2033, LPC 2115, LPC 2114, LPC 2113, LPC 2032), αποχρώσεις του πράσινου (LPC 1433, LPC 1432, LPC 1623, LPC 1622, LPC 1563, LPC 1562, LPC 1573, LPC 1453, LPC 1471).