Προϊόντα & Υπηρεσίες

Εφέ κιμωλίας με spray CosmosLac

Αναπαλαιώστε τα παλιά σας έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα δίνοντας τους ένα εντυπωσιακό ματ φινίρισμα με τον πιο εύκολο και δημιουργικό τρόπο. Ιδανικό για ξύλο, μελαμίνη, καμβά, μέταλλο, πλαστικό, χαρτόνι ακόμη και σε γυαλί, για τους φίλους της διακόσμησης αλλά και τους επαγγελματίες.

Δεν στάζει, δεν χρειάζεται αστάρι, καλύπτει μέχρι και 4m2, ενώ ο ειδικός ψεκασμός του Cosmos Chalk Effect ελαχιστοποιεί το χρόνο βαφής.

Δώστε νέα ζωή στα παλιά σας έπιπλα, σε 15 λεπτά, χωρίς εργαλεία και ειδικές γνώσεις.

Διατίθεται σε 14 μοντέρνες και Vintage αποχρώσεις!

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ & ΕΥΚΟΛΑ!

1. Επιλέξτε ένα καλά αεριζόμενο χώρο και τοποθετήστε το αντικείμενο που θέλετε να βάψετε πάνω από νάιλον προστασίας.

2. Βεβαιωθείτε ότι οι επιφάνειες που πρόκειται να βαφτούν είναι καθαρές, στεγνές και χωρίς χαλαρά σημεία ή γράσα.

3. Τα παλιά ξύλινα έπιπλα που μπορεί να έχουν επικάλυψη με κερί, θα πρέπει να καθαριστούν ελαφρώς με White Spirit. Τα βαμμένα ξύλα τρίβονται με γυαλόχαρτο P180 πριν βαφτούν.

4. Τοποθετήστε χαρτοταινία στις περιοχές που δεν θέλετε να βαφτούν.

5. Εφαρμόστε δύο στρώσεις από την σειρά Chalk Effect με σχετικά γρήγορες κινήσεις από απόσταση 10-15 εκατοστών. Βάψτε πρώτα κάθετα και μετά οριζόντια (αυτό είναι η μια στρώση). Περιμένετε 10 λεπτά πριν βάψετε το επόμενο χέρι.

6. Για μικρά αντικείμενα ή περιοχές που επιβάλλεται λεπτομέρεια χρησιμοποιήστε το άσπρο στόμιο ψεκασμού (από απόσταση 10εκ) που θα βρείτε στην συσκευασία. Για μεγαλύτερες επιφάνειες και ταχύτητά χρησιμοποιήστε το μαύρο στόμιο(από απόσταση 15εκ)

7. Το αποτέλεσμα των παραπάνω βημάτων θα είναι μια πολυτελής και ομοιόμορφη ματ επιφάνεια. Αν θέλετε να προσθέσετε το εφέ της φυσικής φθοράς, μία ώρα μετά την βαφή χρησιμοποιήστε ένα λεπτό γυαλόχαρτο Ρ180-220 και τρίψτε ελαφρά τις περιοχές χρώματος που θέλετε να αφαιρέσετε, αποκαλύπτοντας το ξύλο κάτω – αυτό συνήθως λειτουργεί καλύτερα στις άκρες και τις γωνίες.

8. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε δύο διαφορετικά χρώματα, ένα ανοιχτό χρώμα βάσης (Chalk Effect Pure White) και ένα δεύτερο χρώμα από πάνω. Όταν τρίψετε το εξωτερικό χρώμα αντί για το ξύλο θα αποκαλυφθεί το χρώμα βάσης.

9. Η σειρά Chalk Effect προσφέρει ένα μόνιμο αποτέλεσμα που αντέχει στον χρόνο. Για ακόμα περισσότερη ανθεκτικότητα χρησιμοποιήστε το ματ βερνίκι Chalk Varnish της σειράς Chalk Effect