Διάφορα Θέματα, Προϊόντα & Υπηρεσίες

7 λόγοι για να επιλέξετε εξωτερική θερμομόνωση ISOMAT THERMOSYSTEM

Στα πλαίσια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και περιορισμού του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των κατασκευών, η εφαρμογή εξωτερικής θερμομόνωσης καθίσταται πλέον απαραίτητη.

Η ISOMAT έχει αναπτύξει 5 διαφορετικά συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης με σκοπό να καλύψει τις διαφορετικές απαιτήσεις κάθε κτιρίου. Εφαρμόζονται τόσο σε παλιές όσο και σε νέες κατασκευές και προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στους ενοίκους του κτιρίου:

Εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση λειτουργικών εξόδων

Με τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης ISOMAT THERMOSYSTEM επιτυγχάνετε μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας τόσο τον χειμώνα, καίγοντας λιγότερα καύσιμα για θέρμανση, όσο και το καλοκαίρι, καταναλώνοντας λιγότερο ρεύμα για κλιματισμό. Έτσι, μειώνονται σημαντικά τα λειτουργικά έξοδα και η απόσβεση του κόστους εφαρμογής γίνεται σύντομα, μέσα σε λίγα χρόνια από την τοποθέτηση του συστήματος. Τα κρατικά προγράμματα επιδότησης για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων αποτελούν ένα επιπλέον κίνητρο για να εγκαταστήσετε σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης στο κτίριό σας, καθώς μπορούν να καλύψουν το κόστος εφαρμογής ποσοστό που μπορεί να φτάσει το 80%!

Θερμική άνεση και υγιεινή ατμόσφαιρα στον χώρο σας

Με την τοποθέτηση των συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης ΙSOMAT THERMOSYSTEM εξαλείφονται οι θερμογέφυρες που λειτουργούν ως μεταφορείς της εξωτερικής θερμοκρασίας στο εσωτερικό του κτίσματος. Η εσωτερική θερμοκρασία δε μεταβάλλεται ακόμα και πολλές ώρες μετά την παύση λειτουργίας της θέρμανσης. Έτσι, επιτυγχάνεται μια κατά το δυνατόν σταθερή και ομοιόμορφη θερμοκρασία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ώστε να απολαμβάνετε θερμική άνεση στον χώρο σας χειμώνα-καλοκαίρι. Επιπρόσθετα, η εξωτερική θερμοπρόσοψη προσφέρει στο κτίριο υδαταπωθητικότητα και υδρατμοπερατότητα, με συνέπεια να αποφεύγεται ο εγκλωβισμός υγρασίας και η δημιουργία μούχλας, επιτυγχάνοντας μια πιο υγιεινή ατμόσφαιρα στους εσωτερικούς χώρους για τους ενοίκους.

Ανακαίνιση και προστασία της πρόσοψης

Η εξωτερική θερμομόνωση με τα συστήματα ISOMAT THERMOSYSTEM αποτελεί μία ουσιαστική λύση ανακαίνισης παλαιών κτιρίων. Τα κτίρια αποκτούν νέα καλαίσθητη όψη, χάρη στους έγχρωμους παστώδεις σοβάδες υψηλής ποιότητας MARMOCRYL της ISOMAT, οι οποίοι χρωματίζονται απευθείας στα σημεία πώλησης του μεγάλου δικτύου συνεργατών της εταιρείας, σε μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων των χρωματολογίων ISOMAT COLOR SYSTEM. Ταυτόχρονα, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ διαφορετικών υφών ώστε να επιτύχετε το αισθητικό αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Επιπλέον, με την τοποθέτηση συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης το κέλυφος του κτιρίου προστατεύεται από τις καιρικές συνθήκες και αποκτά μεγάλη ανθεκτικότητα στο χρόνο.

Προστασία του περιβάλλοντος

Τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης ISOMAT THERMOSYSTEM συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς μειώνουν την κατανάλωση καυσίμων για θέρμανση και ψύξη του κτιρίου και έτσι μειώνεται σημαντικά η μόλυνση της ατμόσφαιρας. Συγκεκριμένα, μειώνεται δραστικά η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα και άλλων ρυπογόνων ουσιών, που θεωρούνται υπεύθυνες για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Το ενεργειακό όφελος από τη μείωση εκπομπών CO2 (carbon footprint) που προκύπτει από το πλήθος εφαρμογών THERMOSYSTEM σε νέα ή υφιστάμενα κτίρια, αντιστοιχεί σε πλήρη ακινητοποίηση αρκετών χιλιάδων οχημάτων για 1 χρόνο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι βάσει στοιχείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 36% του συνόλου των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου της ΕΕ προέρχεται από κτίρια. Η χρήση συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης συμβάλλει στον βιοκλιματικό σχεδιασμό των κτιρίων, μέσω της εξοικονόμησης και της ορθολογικής χρήσης ενέργειας. Η επιλογή των συστημάτων ISOMAT THERMOSYSTEM αποτελεί το πρώτο βήμα στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας των κατασκευών. Η προστασία του περιβάλλοντος μπορεί να ξεκινήσει από το σπίτι μας!

Αυξάνεται η εμπορική αξία του ακινήτου σας

Με την τοποθέτηση συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης ΙSOMAT THERMOSYSTEM αυξάνεται η συνολική αξία του κτίσματος, καθώς μειώνονται τα λειτουργικά του έξοδα, αναβαθμίζεται τόσο ενεργειακά όσο και αισθητικά και αποκτά μεγάλη ανθεκτικότητα στον χρόνο. Δεν πρέπει επίσης να παραληφθεί η σημασία της ενεργειακής κλάσης στην αγορά ακινήτων, η οποία, σε συνδυασμό με τη 10ετή εγγύηση, αυξάνει την εμπορική αξία του ακινήτου σας.

 

Εύκολη και γρήγορη εφαρμογή

Τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης ISOMAT THERMOSYSTEM εφαρμόζονται γρήγορα και εύκολα από εξειδικευμένα συνεργεία κι έτσι εξασφαλίζεται η γρηγορότερη και οικονομικότερη εφαρμογή τους. Επιπλέον, δεν απαιτείται μετακίνηση των κατοίκων του χώρου, ενώ δεν προκαλείται ουσιαστική ενόχληση στους περίοικους.

 

 

Εμπιστευτείτε την χρόνια εμπειρία και τεχνογνωσία της ISOMAT

Η ISOMAT για περισσότερα από 40 χρόνια γράφει μια ιστορία ποιότητας, αξιοπιστίας και τεχνογνωσίας, ενώ ήταν από τις πρώτες εταιρίες του κλάδου που ανέπτυξε συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης με πάνω από 10 χρόνια επιτυχίας σε έργα μεγάλης κλίμακας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τα ISOMAT THERMOSYSTEM επιλέγονται για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων που τα απαρτίζουν, την ευκολία εφαρμογής, την οριστική λύση που προσφέρουν, αλλά και το εγγυημένο αποτέλεσμα που δίνουν τόσο σε προστασία όσο και σε αισθητική. Παράλληλα, η τεχνική υποστήριξη από έμπειρους εξειδικευμένους μηχανικούς της εταιρείας και η εφαρμογή από πιστοποιημένα συνεργεία που προτείνει η ίδια διασφαλίζουν ορθότητα σε κάθε στάδιο εφαρμογής των συστημάτων, ένα άρτιο τελικό αποτέλεσμα άλλα και τον μέγιστο χρόνο ζωής του συστήματος. Τέλος, μέσω του μεγάλου δικτύου συνεργατών της η ISOMAT βρίσκεται δίπλα σας σε κάθε σας βήμα.