Προτάσεις & Λύσεις

4 Tips για την ανακαίνιση των ξύλινων επιφανειών του κήπου σας

Υπάρχουν πολλά θετικά στις ξύλινες επιφάνειες του κήπου σας. Είναι εύκολες στην συντήρηση, φαίνονται πανέμορφες, και είναι καλές για το περιβάλλον. Το πρόβλημα όμως είναι ότι με τον καιρό, φθείρονται. Για αυτό, το να γνωρίζετε πώς να ανακαινίσετε τις ξύλινες επιφάνειές σας είναι απολύτως απαραίτητο αν θέλετε να συνεχίσουν να είναι όμορφες και να φαίνονται καινούργιες!

1. Ξύλινα έπιπλα:

Τα ξύλινα έπιπλα του κήπου είναι όμορφα, αλλά μπορούν να είναι εφιάλτης στην συντήρηση. Αν έχετε ξύλινα έπιπλα εξωτερικού χώρου φτιαγμένα από τικ ή άλλου είδους εξωτικό ξύλο, θα έχετε ξοδέψει περισσότερο χρόνο από όσο θα θέλατε στο να τρίβετε, να βάφετε, και να ξαναβάφετε αυτές τις επιφάνειες.

Απλά εφαρμόστε το εύκολο στην χρήση λάδι Teak Oil στα ξύλινα έπιπλά σας, και θα φαίνονται καλύτερα από καινούργια αμέσως! Το λάδι προστατεύει το ξύλο από όλες τις καιρικές συνθήκες—βροχή, χιόνι, ήλιο—και με τακτική χρήση, θα βοηθήσει στην διατήρηση των επίπλων σας, ώστε να προστατεύονται και ενάντια στην ανάπτυξη βρύων και μούχλας. Το λάδι μας είναι επίσης βασισμένο σε φυτικά υλικά, που σημαίνει ότι είναι ασφαλές για το περιβάλλον, αλλά επίσης δεν περιλαμβάνει κανένα επικίνδυνο χημικό όπως διαλυτικό ή βερνίκι—οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για δυσάρεστες αναθυμιάσεις.

Ο μοναδικός συνδυασμός συστατικών σε αυτό το προϊόν εισέρχεται αμέσως στους πόρους του ξύλου και μένει εκεί χωρίς να σχηματίσει μια εξωτερική στρώση. Αυτό σημαίνει ότι το Teak Oil παρέχει εξαιρετική προστασία, διατηρώντας την φυσική εμφάνιση και αίσθηση του ξύλου.

2. Deck:

Ο καθαρισμός ξύλινων deck δεν είναι δύσκολη δουλειά, αλλά χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια. Το πρώτο βήμα στον καθαρισμό της πλατφόρμας σας είναι να σκουπίσετε το χώμα, τα φύλλα, και τα απορρίμματα. Μόλις το έχετε κάνει αυτό, χρησιμοποιήστε ένα πλυστικό μηχάνημα υψηλής πίεσης για να αφαιρέσετε επίμονη βρωμιά και λεκέδες.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάδι Decking Oil, ένα ειδικό λάδι για ξύλινα πατώματα. Το Decking Oil βασίζεται σε αλκυδικές ρητίνες για την προστασία ξύλου τικ και άλλων εξωτικών ξύλων, πατωμάτων από πεύκο, και ξύλινων περσίδων. Είναι ιδανικό για θαλάσσια κλίματα. Το λάδι αυτό θα προστατεύσει τις ξύλινες επιφάνειές σας και θα τις κάνει να φαίνονται σαν καινούργιες. Επίσης, θα δώσει στα πατώματά σας μια ιδιαίτερη λάμψη και θα τα κάνει πιο ανθεκτικά στην βρωμιά, οπότε θα είναι ευκολότερα στον καθαρισμό στο μέλλον.

3. Φράκτες και κάθετες επιφάνειες:

Ξύλινοι φράκτες, πόρτες, κιόσκια, και κάγκελα είναι κάποια από τα πιο σημαντικά στοιχεία της εξωτερικής διακόσμησης του σπιτιού σας. Μπορεί να δώσουν σε ένα μέρος μια ρουστίκ αίσθηση ή μια πολυτελή όψη. Αλλά χρειάζονται τόσο φροντίδα όσο και οι υπόλοιποι εξωτερικοί σας χώρου.

Χρησιμοποιήστε το άχρωμο αδιάβροχο βερνίκι εμποτισμού HP Woodstain για να καθαρίσετε και να προστατεύσετε κάθετες επιφάνειες του κήπου σας. Είναι σχεδιασμένο για να σας βοηθάει να διατηρείτε την υπέροχη ξύλινη εμφάνισή τους ενώ προσθέτει μια στρώση προστασίας ενάντια στην φθορά από τις καιρικές συνθήκες και τον αποχρωματισμό.

4. Χρήση καθαριστικών:

Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσατε βαθιά τον χώρο σας και δώσατε ειδική προσοχή στο ξύλινο deck σας; Ξέρουμε ότι δεν είναι κάτι που ανυπομονείτε να κάνετε, αλλά είναι σημαντικό αν θέλετε να διατηρηθεί καλά η ξύλινη επιφάνειά σας.

Αυτές οι ξύλινες επιφάνειες, που περιλαμβάνουν deck, πλατφόρμες, φράκτες, ζαρντινιέρες, πέργολες, πλέγματα, και άλλα, θα επωφεληθούν σημαντικά από έναν καθαρισμό. Το χώμα και η βρωμιά συσσωρεύεται εκεί, κάτι που ελκύει τερμίτες και σκαθάρια που τρυπάνε το ξύλο. Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε καθαριστικά ειδικά κατασκευασμένα για ξύλο, όπως το Teak Cleaner.