Χρώμα & Διακόσμηση

Χρωματικές Τάσεις 2021 – Crystal

Εστιάζοντας στην έξυπνη τεχνολογία, ειδικά στον τύπο που βοηθάει την υγεία και την ευεξία των ανθρώπων, η τάση Crystal (κρύσταλλο) αποτελεί την απάντηση στο αυξημένο ενδιαφέρον πάνω στην επιρροή του χρώματος στον σχεδιασμό και την πνευματική ευεξία.

Η υιοθέτηση στοιχείων της θεωρίας της χρωματικής ψυχολογίας σε εσωτερικούς χώρους βοηθάει την βελτίωση της διάθεσης των ανθρώπων και βελτιώνει την υγεία. Η χρήση ιριδιζόντων και ημιδιάφανων υλικών σε μια πληθώρα αγνών, κρυσταλλικών τόνων δημιουργεί υπνωτικές επικαλύψεις πολλαπλών χρωμάτων, που απεικονίζεται στην τάση Crystal. Εμπνευσμένη από το πώς το φως αλλάζει χρώμα, και από την επαυξημένη πραγματικότητα, το αποτέλεσμα είναι ένας ονειρικός χώρος απόδρασης που χρησιμοποιεί κρυσταλλικά χρώματα όπως μπλε άκουα και βιολετί. Δημιουργεί έναν αιθέριο κόσμο και μία απόδραση από την πραγματικότητα.

«Αγνή, καθαρή, λεία, γυαλισμένη, η τάση Crystal συλλαμβάνει την πολυεπίπεδη εμφάνιση χρωματιστών ημιδιαφανών υλικών, και δημιουργείται με την χρήση όμοιων αποχρώσεων (tone on tone colour). Ήταν σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε ημιδιαφανή στοιχεία μέσα από διακοσμητικά αντικείμενα, και το στυλ να ήταν ξεκάθαρο και απόλυτα μοντέρνο με λεία, πολύ γυαλισμένα ημιδιάφανα γυάλινα αντικείμενα. Η ιδέα της καθαρότητας, της ηρεμίας, της γαλήνης εκφράζεται μέσα από τα χρώματα αυτής της παλέτας. Οι αποχρώσεις είναι τονικές: ψυχρά μπλε με έντονα χρώματα μπλε κοβάλτιου και aqua για έμφαση».

Kathryn Lloyd, Crown Design Studio