Προτάσεις & Λύσεις

Τα πλεονεκτήματα ενός ξύλινου σπιτιού

Η εύρεση της αποτελεσματικής συντήρησης του ξύλου δεν είναι εύκολη στις μέρες μας, καθώς υπάρχουν πολλοί που υπόσχονται πράγματα που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε προϊόντα συντήρησης ξύλου, τα οποία θα είναι αποτελεσματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να έχετε χρόνο να ασχοληθείτε και με άλλα πράγματα.

 

Οι νέες τάσεις κατασκευής σπιτιών σε όλο τον κόσμο με χρήση ξύλου, έχουν δώσει σε αυτό το υλικό τη μεγάλη φήμη που έχει, ενώ ταυτόχρονα είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Από την άλλη πλευρά βέβαια, η δύσκολη συντήρηση του και η αβέβαιη βιωσιμότητα του, αποτελούν ένα μεγάλο εμπόδιο για τους εργολάβους και κτηματομεσίτες, το οποίο δεν μπορεί να θεωρηθεί ασήμαντο, κάτι που μπορεί όμως να αντιμετωπιστεί με τη σωστή συντήρηση και τα κατάλληλα υλικά.

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΞΥΛΙΝΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ
Εξαιτίας της προόδου στη βιομηχανία ξύλου, της καλύτερης κατανόησης της χημείας του, της εκμετάλλευσης διαφορετικών ειδών ξύλου που είναι κατάλληλα για κατασκευές, αλλά και η χρήση κολλητικών στοιχείων, έχουν κάνει το ξύλο, να θεωρείται ως το υλικό κατασκευής του μέλλοντος. Από πατώματα μέχρι στέγες, από προστατευτικά πάνελ μέχρι τοίχους, επεξεργασμένα δομικά ξύλα τύπου laminate ή διασταύρωση laminate και διαφορετικά είδη δοκών και δοκαριών. Από καμπυλωτά δοκάρια laminate μέχρι πάνελ με επένδυση από καπλαμά, το ξύλο επιτρέπει να διαμορφώσετε και να κατασκευάσετε οτιδήποτε εσείς θέλετε. Οι μέρες που το ξύλο χρησιμοποιείτο μόνο για διώροφες κατοικίες έχουν περάσει. Τώρα έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε ξύλινους τοίχους και δομικά μονωμένα πάνελ, που κάνουν το σπίτι πιο ανθεκτικό στους σεισμούς αλλά και στην πίεση από το άνεμο, σε ξύλινα κτήρια 4-6 ορόφων.

Η ΖΩΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ
Είναι στο ένστικτό μας να αγαπάμε τη φύση και για αυτό το λόγο, όλοι θέλουν να ζουν κοντά σε αυτή. Οι άψυχες πέτρες και τα βαρετά πάνελ από τσιμέντο, μας απομακρύνουν από τη φύση. Το σπίτι στο οποίο ζείτε, επηρεάζει τις καθημερινές συνήθειες, τη ζωή σας γενικά αλλά και τις ικανότητες σας. Επομένως, η κατοίκηση σε ένα ξύλινο σπίτι μπορεί να έχει ένα θετικό αντίκτυπο στην υγεία και στη ζωή σας.

 

 

ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Το ξύλο αποτελεί μια βιώσιμη και ανανεώσιμη πηγή, η οποία σε αντίθεση με το τσιμέντο, δεν απαιτεί την καύση καυσίμων ή βιομηχανική κατασκευή. Όλος ο άνθρακας μέσα στο ξύλο παραμένει εκεί, μέχρι να αποφασίσετε να το κάψετε ως καύσιμο. Επομένως δεν μπορείτε να βρείτε πιο φιλικό προς το περιβάλλον υλικό από το ξύλο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Επειδή το ξύλο είναι ήδη διαθέσιμο και εύκολο στη χρήση, μπορείτε να κατασκευάσετε πολλά πράγματα μόνοι σας. Επομένως συνδυάζει την εύκολη με τη γρήγορη κατασκευή και δεν χρειάζεται να περιμένετε μεγάλα χρονικά διαστήματα για να δυναμώσει και να κολλήσει το υλικό. Επίσης το ξύλο είναι ένα οικονομικό υλικό.

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ
Ένα πριονισμένο κομμάτι ξύλου έχει μια φυσική υφή, η οποία είναι εκπληκτική. Έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε βαφές ή να κάνετε φινίρισμα στο δομικό στοιχείο ενός ξύλινου σπιτιού, επειδή η φυσική του όψη είναι ήδη αρκετά ελκυστική. Ακόμα και το κερί που χρησιμοποιούμε στο ξύλο, δεν είναι για να βελτιώσει την αισθητική, αλλά για να το προστατέψουμε από τα καιρικά φαινόμενα.

ΜΟΝΩΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ
Μπορείτε να υπολογίσετε πόσα χρήματα έχετε ξοδέψει για να μονώσετε το τσιμεντένιο σπίτι σας στην οροφή αλλά και στους τοίχους; Το ξύλο από την άλλη πλευρά, είναι από τη φύση του ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες. Αντί να θερμαίνεται από τον καυτό ήλιο, η υγρασία του ξύλου εξατμίζεται και ενώ είναι ξηρό, η ανθεκτικότητα και η αντοχή του στην υγρασία και στους τερμίτες αυξάνεται. Παρομοίως, η αγωγιμότητα του στη ζέστη είναι αρκετά χαμηλή σε σχέση με το τσιμέντο και αυτός είναι ο λόγος που η απώλεια θερμότητας από το σπίτι είναι λιγότερη, κάνοντας το ξύλο το ιδανικό υλικό για ενεργειακά σπίτια. Το ξύλο επίσης δεν επιτρέπει να το διαπεράσει το ηλεκτρικό ρεύμα, έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για κεραυνούς όπως συμβαίνει με τα τσιμεντένιες κατασκευές.

ΑΝΤΟΧΗ
Το ξύλο είναι ελαστικό, κάτι που του επιτρέπει να αντέχει στο λύγισμα. Επίσης εξαιτίας αυτής του της ιδιότητας, μπορεί να αντέξει πολύ μεγαλύτερο φορτίο σε σχέση με το τσιμέντο.

 

 

Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ΩΣ ΒΙΩΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ
Έχουμε πολλές κατασκευές, εκατοντάδων χρονών οι οποίες επιβιώνουν, αλλά όλες είναι από πέτρα, τσιμέντο ή σίδερο. Γιατί όχι και ξύλο; Το ξύλο χρειάζεται συνεχή συντήρηση και προστασία, κάτι που αν δεν γίνεται, οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές για την περιουσία σας.

Το ξύλο είτε χρησιμοποιείται σε εξωτερικούς είτε σε εσωτερικούς χώρους, απαιτεί την κατάλληλη συντήρηση για να το προστατέψετε από τη βιολογική του φθορά. Υπάρχουν πολλές καταστροφικές δυνάμεις στη φύση, τις οποίες αν παραβλέψετε, μπορούν να κάνουν την περιουσία σας να χάσει από την αξία της. Σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό οι αρχιτέκτονες, οι ιδιοκτήτες των σπιτιών, οι κτηματομεσίτες και οι ενοικιαστές, χρησιμοποιούν προϊόντα για την προστασία του ξύλου, έτσι ώστε να γίνεται η σωστή συντήρησή του.

Οι επαγγελματίες γνωρίζουν ότι η εταιρεία HADJIYIANNIS διαθέτει τεράστια γκάμα από προϊόντα προστασίας του ξύλου, είτε εσωτερικού είτε εξωτερικού χώρου, αλλά και διακοσμητικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας. Ότι θεραπεία και αν χρειάζεται το ξύλο, διαθέτουμε ό,τι απαιτείται για τη συντήρηση και προστασία του. Βερνίκια, κεριά, λάδια, βαφές και αστάρια, για ολόκληρη την κατοικία, έπιπλα, δάπεδα, deck, πέργολες, βεράντες και γενικά, για οποιαδήποτε ξύλινη επιφάνεια θέλετε να προστατέψετε.

Η εύρεση της αποτελεσματικής συντήρησης του ξύλου δεν είναι εύκολη στις μέρες μας, καθώς υπάρχουν πολλοί που υπόσχονται πράγματα που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε προϊόντα συντήρησης ξύλου, τα οποία θα είναι αποτελεσματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να έχετε χρόνο να ασχοληθείτε και με άλλα πράγματα. Τα προϊόντα μας αποτελούν επιλογή επαγγελματιών, αρχιτεκτόνων, κτηματομεσιτών, ιδιοκτητών σπιτιών και ενοικιαστών, εδώ και δεκαετίες.