Διάφορα Θέματα

Πιστοποιημένα προϊόντα ISOMAT φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο

Η ISOMAT, στοχεύοντας στην αειφόρο ανάπτυξη, αναπτύσσει και παράγει ολοένα και περισσότερα προϊόντα υψηλής ποιότητας που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος διαβίωσης και εργασίας για τον άνθρωπο.

Τα προϊόντα αυτά φέρουν διεθνώς αναγνωρισμένα πιστοποιητικά που αφορούν τόσο τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά όσο και τη φιλικότητά τους ως προς τον εφαρμοστή, τον τελικό χρήστη και το περιβάλλον. Χαρακτηριστικές τέτοιες πιστοποιήσεις είναι οι Ecolabel και EMICODE, τις οποίες τα προϊόντα μας έλαβαν μετά από αυστηρούς επιστημονικούς ελέγχους από εγκεκριμένους φορείς. Στη συνέχεια μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις πιστοποιήσεις αυτές και να δείτε ποια προϊόντα της ISOMAΤ τις έχουν αποκτήσει. Μην ξεχνάτε να ανατρέχετε στη συσκευασία των προϊόντων για τις ανάλογες σημάνσεις.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ECOLABEL

Η σήμανση Ecolabel της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστά ένα σήμα περιβαλλοντικής αριστείας που καθιερώθηκε το 1992 και αναγνωρίζεται σήμερα όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Το σήμα απονέμεται σε προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε υψηλές περιβαλλοντικές προδιαγραφές και στη διασφάλιση της ανθρώπινης υγείας σε όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους: από την εξαγωγή των πρώτων υλών, μέχρι και την παραγωγή, τη συσκευασία, τη διανομή και την απόρριψή τους. Το πιο σημαντικό είναι πως τα κριτήρια δεν είναι μία απλή δήλωση από τον παραγωγό αλλά εξακριβωμένα και πιστοποιημένα από την αρμόδια εθνική αρχή.

Τα κριτήρια για την πιστοποίηση Ecolabel παρέχουν επιτακτικές κατευθυντήριες γραμμές προς τις εταιρίες που επιδιώκουν να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και τις επιπτώσεις των προϊόντων τους στην ανθρώπινη υγεία. Ταυτόχρονα, δίνουν καθοδήγηση σχετικά με καλές οικολογικές πρακτικές κατά την παραγωγή και απόρριψη μετά την χρήση των προϊόντων. Τέλος, το σήμα Ecolabel προωθεί την εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στις επιχειρήσεις, τη μείωση εκπομπής ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα κατά τη διαδικασία παραγωγής, αλλά και την ανάπτυξη ανακυκλώσιμων προϊόντων υψηλής αντοχής και ποιότητας.

ΧΡΩΜΑΤΑ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ECOLABEL ΤΗΣ ISOMAT:

  • ISOLAC AQUA ECO GLOSS – Εξαιρετικής ποιότητας, οικολογική ριπολίνη νερού, νέας γενιάς, με γυαλιστερό φινίρισμα για ξύλινες επιφάνειες
  • ISOLAC AQUA ECO SATIN – Εξαιρετικής ποιότητας, οικολογική ριπολίνη νερού, νέας γενιάς, με σατινέ φινίρισμα για ξύλινες επιφάνειες

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ EMICODE

Το σύστημα EMICODE® δημιουργήθηκε το 1997 από τον γερμανικό φορέα GEV (Gemeinschaft Emissionskontrollierte Verlegewerkstoffe, Klebstoffe und Bauprodukte e.V.) και χαρακτηρίζεται παγκοσμίως ως σημαντικό ποιοτικό κριτήριο αξιολόγησης προϊόντων για την κατασκευή. Αποτελεί πιστοποίηση, η οποία εμφανίζεται ως χαρακτηριστική σήμανση στις συσκευασίες των προϊόντων κατά EMICODE® και επιβεβαιώνει την ιδιαίτερα χαμηλή εκπομπή πτητικών οργανικών ενώσεων (VOCs).

Τα προϊόντα με σήμανση EMICODE®, λόγω της ιδιαίτερα χαμηλής εκπομπής πτητικών οργανικών ενώσεων (VOCs), συνεισφέρουν στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στο εσωτερικό κατοικιών και λοιπών κτιρίων, το οποίο έχει ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο για την υγεία του εφαρμοστή και του τελικού χρήστη, όπως και για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Η ISOMAT ως παραγωγός προϊόντων EMICODE® υποχρεούται να εφαρμόζει μια εγγυημένη και ελεγχόμενη, υψηλών προδιαγραφών παραγωγική διαδικασία, ώστε τα τελικά προϊόντα να εναρμονίζονται πλήρως με τις αυστηρές απαιτήσεις του συστήματος EMICODE®.

Τα προϊόντα της ISOMAT φέρουν τρεις διαφορετικές κατηγορίες σημάτων EMICODE®, κάθε μία από τις οποίες υποδεικνύει τον αντίστοιχο βαθμό εκπομπής πτητικών οργανικών ενώσεων:

EMICODE® EC1: Πολύ χαμηλή εκπομπή πτητικών οργανικών ενώσεων (VOCs).
EMICODE® EC1 PLUS: Πολύ χαμηλή εκπομπή πτητικών οργανικών ενώσεων (VOCs), με ακόμη πιο αυστηρά κριτήρια ελέγχου.
EMICODE® EC1 PLUS R: Πολύ χαμηλή εκπομπή πτητικών οργανικών ενώσεων (VOCs), με μέτρα προστασίας κατά τη χρήση του προϊόντος.

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ EMICODE® ΤΗΣ ISOMAT:

ΣΤΕΓΑΝΩΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ:

  • AQUAMAT-ELASTIC – Ιδιαίτερα εύκαμπτο, ρητινούχο, επαλειφόμενο στεγανωτικό τσιμεντοκονίαμα 2 συστατικών
  • AQUAMAT-ADMIX – Στεγανωτικό μάζας σκυροδέματος, κρυσταλλικής δράσης σε μορφή σκόνης
  • ISOMAT SL 17 – Ετοιμόχρηστο ελαστομερές υλικό για στεγάνωση πίσω και κάτω από πλακάκια σε υγρούς χώρους

ΚΟΛΛΕΣ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ:

  • ISOMAT AK-20 – Υψηλής ποιότητας, εύκαμπτη, ρητινούχα, τσιμεντοειδής κόλλα πλακιδίων
  • ISOMAT AK-22 – Υψηλής ποιότητας, εύκαμπτη, ρητινούχα, τσιμεντοειδής κόλλα πλακιδίων
  • ISOMAT AK-25 – Υψηλής ποιότητας, εξαιρετικά εύκαμπτη, τσιμεντοειδής κόλλα πλακιδίων

ΑΣΤΑΡΙΑ:

  • FLEX-PRIMER – Υψηλής διεισδυτικότητας, ακρυλικό αστάρι νερού
  • SUPERGRUND – Αστάρι για τη δημιουργία αδρότητας σε λείες, μη απορροφητικές επιφάνειες

ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ:

  • PLANFIX-FINE – Ιδιαίτερα λεπτόκοκκος, ρητινούχος τσιμεντόστοκος

ΕΠΙΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΑΠΕΔΩΝ:

  • FLOWCRET 1-10 EXPRESS – Ταχύπηκτο, ρητινούχο, αυτοεπιπεδούμενο τσιμεντοκονίαμα εξομάλυνσης δαπέδων
  • FLOWCRET 3-30 EXPRESS – Ταχύπηκτο, ρητινούχο, αυτοεπιπεδούμενο τσιμεντοκονίαμα εξομάλυνσης δαπέδων