Χρώμα & Διακόσμηση

Χρωματικές Τάσεις 2021 – Foresight

Πρόκειται μια αισιόδοξη σύγχρονη τάση, κοιτάζοντας ενθουσιασμένα και ανυπόμονα προς το μέλλον.

Το Foresight ενσωματώνει τις σκέψεις της σχολής Bauhaus που ενώνουν την τέχνη, τη βιοτεχνία και τη βιομηχανία σχεδιάζοντας για το μέλλον και το κίνημα Bauhaus που χαρακτηρίζεται από γεωμετρικό, αφηρημένο και τίμιο στυλ.

«Μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο αυτή η τάση μας φέρνει ‘πίσω στο μέλλον’. Με μια λειτουργική προσέγγιση στο σχεδιασμό που αντανακλά το Bauhaus, με τα έντονα χρώματα και τα σχήματά του, παρέχει γραφικά σημεία εστίασης σε ένα χώρο. Αυτή η σύγχρονη και προοδευτική προσέγγιση αποτελείται από προσιτά υλικά και δημιουργεί ένα χώρο γεμάτο μοντερνιστικα χαρακτηριστικά.»

Neville Knott, Σύμβουλος Χρωμάτων της Crown

Το Foresight εστιάζει σε καθαρές, γεωμετρικές και αφηρημένες γραμμές χωρίς περιττές διακοσμήσεις για τη δημιουργία απλών και κομψών χώρων.

“Μια σύγχρονη εμφάνιση με απλά αλλά κομψά γεωμετρικά σχήματα, μινιμαλιστικές γραμμές, γεωμετρικές μορφές χωρίς καμία ανάγκη για καμουφλάζ.

Κυριαρχούν ισχυρές γεωμετρικές γραμμές, ενώ φωτεινές χρωματιστές λεπτομέρειες τραβούν την προσοχή και δημιουργούν έναν ευχάριστο χώρο. Υπάρχουν και πιο απαλές αποχρώσεις όπως το Light Breeze και το Botanical Extract για να επικρατεί ισορροπία. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μινιμαλιστικό και τα πρόσθετα έπιπλα παίζουν δευτερεύοντα ρόλο. ”

Kathryn Lloyd, Ειδικός χρωμάτων της Crown

“Τα έντονα χρώματα και τα σχήματα είναι το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της τάσης. Απεικονίζει ταυτόχρονα το μέλλον του σχεδιασμού αλλά και την επιστροφή στις βασικές αρχές του Bauhaus που είναι εξίσου σημαντικές μέχρι σήμερα. Η ζωή επιβάλλει καλό και χρονοβόρο σχεδιασμό έτσι ώστε να είναι αναζωογονητική και εντυπωσιακή.”

Judy Smith, Σύμβουλος χρώματος της Crown