Χρώμα & Διακόσμηση

Χρωματικές Τάσεις 2020 – Connect

Το Shinrin-yoku είναι η ιαπωνική φιλοσοφία του λουτρού στο δάσος, η οποία βασίζεται στις θεραπευτικές δυνάμεις της φύσης. Πέρα από την παράδοση, έχει γίνει ένας πρακτικός ακρογωνιαίος λίθος για την αποκατάσταση της υγείας.

Μεταφρασμένο στον σχεδιασμό, αυτό είναι το Connect.

Τα φυτά εκπέμπουν ενώσεις που ωφελούν την υγεία, ενώ ο γραμμικός μινιμαλισμός διευκολύνει την αίσθηση της αναζωογόνησης. Στην ιδεολογία, αυτή η τάση προάγει την αυτο-καλλιέργεια. Στην πράξη, είναι ένα φανάρι για βιοφιλικό σχεδιασμό. Μια θεραπεία για τη σύγχρονη κατάσταση, με αυξανόμενη αστικότητα και πανταχού παρούσα ψηφιακή παρουσία.

Το Connect είναι ένας χώρος ηρεμίας.

Μερικές φορές δεν είναι ούτε η διαδρομή, ούτε ο προορισμός.

«Το Connect εστιάζει σε απλές απολαύσεις, σύνδεση με τη φύση και αποσύνδεση από την τεχνολογία. Τα χαμηλά έπιπλα και τα ελάχιστα αξεσουάρ δημιουργούν ένα απέριττο και χαλαρωτικό εσωτερικό εμπνευσμένο από ανατολικές φιλοσοφίες, που δημιουργήθηκαν για να εστιάσουν στο μυαλό και να αποκαταστήσουν την ισορροπία.»

Jemma Saunders, Ειδικός Χρωμάτων Crown

«Προερχόμενη από την ιαπωνική φιλοσοφία του Shinrin-yoku, αυτή η τάση αφορά την ευεξία μέσω της αισθητηριακής βύθισης. Μεταφρασμένο ως Λουτρό Δάσους, οι αποχρώσεις του πράσινου κυριαρχούν στην παλέτα, ενώ το στυλ επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τον ιαπωνικό σχεδιασμό. Τα έπιπλα χαμηλού επιπέδου και η απλή διακόσμηση μεταδίδουν περαιτέρω μια αίσθηση ηρεμίας.»

Kathryn Lloyd, Ειδικός Χρωμάτων Crown

«Το Connect υπογραμμίζει τη σημασία της φύσης για τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Η επανασύνδεση με το φυσικό περιβάλλον μας βοηθά να βρούμε ισορροπία και ευεξία. Περιβάλλοντας τον εαυτό μας με πράσινο, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο που αναζωογονεί το μυαλό και το σώμα.»

Justyna Korczynska, Crown Design Studio

 

ΠΑΛΕΤΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

Η παλέτα αντικατοπτρίζει τα χρώματα του δάσους, που κυμαίνονται από μια βελανιδιά στα μεσάνυχτα έως μια έντονη σημύδα στην υψηλότερη θέα.

Το πράσινο συμβολίζει τον φυσικό κόσμο και έχει ισχυρούς συσχετισμούς με την υγεία, την ηρεμία και την καλή τύχη.

«Αυτή η παλέτα αντιπροσωπεύει τον τρόπο που ασχολούμαστε με τη φύση. Μιμείται τους τόνους και τις υφές που επηρεάζουν την ευημερία μας με τρόπο που μας φέρνει πιο κοντά στο φυσικό περιβάλλον. Αυτή η εκπληκτική συλλογή πράσινου χρησιμοποιεί μια πλήρη γκάμα οργανικών τόνων για να μας περικλείσει σε έναν κόσμο βιοφιλικού σχεδιασμού.»

Neville Knott, Σύμβουλος Χρωμάτων Crown

«Αντλώντας από τη φύση, η παλέτα χρωμάτων είναι βαριά σε πράσινο. Ποτέ βαρετή όμως, με αποχρώσεις που κυμαίνονται από μαλακό δυόσμο, μέσα από γήινους τόνους του χακί πράσινου και του μουσταρδί, και καταλήγει σε ένα βαθύ πράσινο νεφρίτη του Botanical Noir για έναν τοίχο δήλωσης.»

Justyna Korczynska, Crown Design Studio