Προτάσεις & Λύσεις

Ταράτσες με λιμνάζοντα νερά: Πρόβλημα & Λύση

Οι ταράτσες με ανεπαρκείς κλίσεις στην Κύπρο, συνιστούν ίσως τις πιο συχνές περιπτώσεις ταρατσών.

Τα λιμνάζοντα νερά σε διάφορα σημεία της ταράτσας, καταπονούν τη στεγανωτική στρώση και μειώνουν κατά πολύ το χρόνο ζωής της. Ειδικότερα, όταν το μονωτικό υλικό που έχει εφαρμοστεί, δεν έχει τις κατάλληλες ιδιότητες αντοχής στο νερό, τότε αυτό θα αρχίσει να φουσκώνει και να ξεφλουδίζει, φθείροντας παράλληλα το όλο σύστημα στεγάνωσης.

Για τις περιπτώσεις αυτές την ιδανική επιλογή αποτελεί το ISOFLEX-HYBRID. Το ελαστομερές στεγανωτικό ταρατσών, με βάση ακρυλικές και πολυουρεθανικές ρητίνες, το οποίο έχει μεγάλη αντοχή στα λιμνάζοντα νερά. Χαρακτηρίζεται από υψηλή ελαστικότητα και μεγάλη αντοχή στις καιρικές επιδράσεις, τον παγετό και τη φθορά του χρόνου. Κατά την εφαρμογή του, το ISOFLEX HYBRID σχηματίζει μία ενιαία, ελαστική, στεγανή και ατμοπερατή μεμβράνη, χωρίς αρμούς και ενώσεις.

Μάθετε πως μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε!

Πως να στεγανώσετε την ταράτσα σας με το ISOFLEX-HYBRID:

  1. Αρχικά θα πρέπει να επιβεβαιωθεί ότι το υπόστρωμα είναι στεγνό και καθαρό, και δεν έχει ίχνη από σκόνες, λίπη ή άλλα σαθρά υλικά.
  2. Στη συνέχεια ασταρώνεται καθολικά η ταράτσα με το ειδικό αστάρι για επαλειφόμενα στεγανωτικά ISO-PRIMER.
  3. Αφού στεγνώσει το αστάρι, εφαρμόζεται μία στρώση ISOFLEX HYBRID κατά μήκος της συμβολής της ταράτσας με τα κατακόρυφα στοιχεία και όπου υπάρχουν τυχόν ρωγμές, αλλά και σε σημεία συναρμογής, όπως γύρω από καπνοδόχους, εξαερισμούς ή υδρορροές. Όσο είναι ακόμα νωπή η στρώση, το στεγανωτικό ενισχύεται με ταινία πολυεστερικού υφάσματος ή υαλοπλέγματος.
  4. Ακολουθεί η καθολική επάλειψη της ταράτσας με το ISOFLEX HYBRID με βούρτσα, ρολό ή σύστημα ψεκασμού. Μόλις στεγνώσει η πρώτη στρώση, εφαρμόζεται και η δεύτερη, σταυρωτά με την προηγούμενη.