Προτάσεις & Λύσεις, Χρώμα & Διακόσμηση

Πώς να κάνετε τον χώρο σας να δείχνει μεγαλύτερος

Για πάρα πολλά χρόνια το βάψιμο των χώρων ήταν μια απλή και όχι ιδιαίτερα ευχάριστη διαδικασία.  Επιλεγόταν απλά μια απόχρωση και βαφόταν ολόκληρο το σπίτι με αυτήν.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, το βάψιμο των χώρων έχει περάσει σε άλλο επίπεδο και οι τάσεις της μόδας που κυκλοφορούν την κάθε εποχή, κεντρίζουν ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον.

Εκτός της μονοτονίας που επικρατεί σε ένα δωμάτιο με την επιλογή μιας και μόνο απόχρωσης, αυτό που ισχύει και στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι ότι το δωμάτιο φαίνεται μικρό και καθόλου άνετο.  Μια από τις πιο έντονες τάσεις που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή είναι το βάψιμο σε δύο αποχρώσεις.  Σίγουρα ο συνδυασμός των αποχρώσεων παίζει καθοριστικό ρόλο στην αισθητική και την προοπτική που δημιουργεί στον χώρο και μπορεί να δώσει ύψος ή/και μήκος στον χώρο.

Συμβουλή no.1: Οριζόντιος διαχωρισμός

Ο διαχωρισμός των χρωμάτων σε ένα αρκετά ψηλό σημείο προς το ταβάνι, δίνει ύψος σε ολόκληρο το δωμάτιο. Προτιμάται η πιο έντονη απόχρωση για το κάτω μέρος και η πιο απαλή για το πάνω.  Για να δείχνει ο χώρος ακόμη πιο ψηλός, μπορεί η απόχρωση του πάνω μέρους των τοίχων να είναι η ίδια με την απόχρωση του ταβανιού.

Συμβουλή no.2: Κάθετος διαχωρισμός

Ο συνδυασμός δύο αποχρώσεων στους τοίχους ενός δωματίου μεγαλώνει γενικά τον χώρο και τον κάνει να δείχνει ακόμα πιο στιλάτος, αφού δεν υπάρχει απόλυτη ομοιομορφία σε όλο το δωμάτιο.  Το βάψιμο ενός ή και δύο τοίχων του χώρου με διαφορετική απόχρωση είναι η ιδανική επιλογή για να φαίνεται το δωμάτιο πιο ευχάριστο και πιο μεγάλο.  Για καλύτερο αποτέλεσμα συνδυάζονται θερμά με ψυχρά χρώματα εξασφαλίζοντας έτσι χρωματική ισορροπία και αρμονία.