Προτάσεις & Λύσεις

Πώς να βάψετε ένα ταβάνι

Όταν βάφετε ένα δωμάτιο, είναι καλύτερο να βάφετε το ταβάνι πρώτο, ώστε να μην πέσει μπογιά στους τοίχους ή τα ξύλινα αντικείμενα όπως τα πλαίσια παραθύρων και πορτών.

Αλλά αν είναι το μοναδικό πράγμα που έχετε σκοπό να βάψετε, δεν χρειάζεται να είναι δύσκολο. Απλά ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

Θα χρειαστείτε:

ΒΗΜΑ 1: Προετοιμάστε την επιφάνεια

Χρησιμοποιήστε πλαστικά φύλλα για να εμποδίσετε την μπογιά από το να στάξει εκεί που δεν πρέπει. Αφαιρέστε τα έπιπλα αν μπορείτε, ή τοποθετήστε τα στην μέση του δωματίου. Τώρα είστε έτοιμοι.

ΒΗΜΑ 2: Βάψτε

Στη συνέχεια εφαρμόζετε το Breatheasy Premium Matt Emulsion-Crown στο ταβάνι σας. Κάντε τα κοψίματα στις άκρες με πινέλο, για να θέσετε τα όρια στα οποία θα φτάσετε με το ρολό. Χρησιμοποιήστε πινέλο στις άκρες, κάνοντας μακριές και ίσιες κινήσεις.

TIP: Για βέλτιστα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε ποιοτικό πινέλο 2.5 ιντσών.

Αν δεν έχετε πολύ αυτοπεποίθηση στα κοψίματα σας, τότε η χαρτοταινία είναι καλή επιλογή. Υγράνετε λίγο το ρολό πρώτα, καθώς αυτό θα το βοηθήσει να κρατήσει μπογιά. Εφαρμόστε την μπογιά σε κίνηση W για να είναι ομοιόμορφη παντού. Καλύψτε την περιοχή ανά τμήματα, ξεκινώντας από μια γωνία. Επικαλύψτε κάθε τμήμα κατά ένα τρίτο για ακόμα καλύτερη κάλυψη. Για να αποφύγετε τις σταγόνες, κρατήστε ομοιόμορφη πίεση και μην γυρνάτε το ρολό υπερβολικά γρήγορα.