Χρώμα & Διακόσμηση

Πως να ανανεώσετε το χρώμα εσωτερικών τοίχων

Ανακαινίζετε ή μετακομίζετε; Περιορίστε τα έξοδά σας κάνοντας μόνοι σας τα αναγκαία μικρομαστορέματα και την ανανέωση της βαφής στους τοίχους του σπιτιού σας! Προμηθευτείτε τα κατάλληλα υλικά, οπλιστείτε με θετική ενέργεια και φαντασία και ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα.

Υλικά που θα χρειαστείτε για την προετοιμασία:

 • Μικρή σπάτουλα
 • Γυαλόχαρτο (100άρι)
 • Πλατιά βούρτσα βαφής (πατρόγκα)
 • Στόκο σπατουλαρίσματος (ISOMAT ACRYLSTUCCO ή FASTCOVER)

Υλικά που θα χρειαστείτε για τη βαφή των επιφανειών:

 • Χαρτοταινία
 • Πινέλο και ρολό
 • Σκαφάκι βαφής
 • Χαρτόνι ή νάιλον
 • Ακρυλικό αστάρι (FLEXPRIMER)
 • Πλαστικό χρώμα για εσωτερική χρήση (ISOMAT PROFESSIONAL COLOR)

Τι χρειάζεται να κάνετε για την προετοιμασία της επιφάνειας:

Πριν ξεκινήσετε το βάψιμο, στην απόχρωση της επιλογής σας, θα πρέπει να προετοιμάσετε σωστά τις προς βαφή επιφάνειες. Η καλή ποιότητα του υποστρώματος είναι ένας καθοριστικός παράγοντας, ώστε η βαφή να «πιάσει» καλά και να βγει ένα όμορφο τελικό αποτέλεσμα.

Πάρτε λοιπόν τη σπάτουλα και το γυαλόχαρτο και καθαρίστε καλά τις επιφάνειες, απομακρύνοντας τυχόν σαθρά υλικά.  Στη συνέχεια, καθαρίστε τη σκόνη με την πατρόγκα. Τυχόν μικροατέλειες στην επιφάνεια (π.χ. ρωγμές, οπές) είναι συνηθισμένες και μπορούν να αποκατασταθούν γρήγορα και εύκολα με τους στόκους σπατουλαρίσματος ISOMAT ACRYL-STUCCO ή FAST-COVER.  Απλά τοποθετείστε στη ρωγμή ή την τρύπα, το υλικό με σπάτουλα, πιέζοντας μέχρι την πλήρη κάλυψη του κενού. Δεν χρειάζεται τρίψιμο! Αμέσως μετά, λειάνετε την επιφάνειά σας με τη σπάτουλα και περιμένετε περίπου μισή ώρα, μέχρι να στεγνώσει το υλικό.

Σε περίπτωση που χρειάζεται να στοκάρετε μεγάλο μέρος της επιφάνειας λόγω φθοράς, καλό θα ήταν να ασταρώσετε την επιφάνεια αυτή με το ακρυλικό αστάρι FLEX-PRIMER, για να τη σταθεροποιήσετε καλά, πριν την εφαρμογή της βαφής.

Πώς θα βάψετε τον χώρο μόνοι σας;

Απομακρύνετε τα έπιπλα και προστατέψτε το δάπεδο με χαρτόνι η νάιλον. Κολλήστε χαρτοταινία στα σημεία (σοβατεπί, ενώσεις με το ταβάνι, διακόπτες, πόρτες κτλ.) που θέλετε να παραμείνουν άβαφα εξασφαλίζοντας έτσι, ακρίβεια στο τελικό αποτέλεσμα και ευκολία κατά τη βαφή.

Πριν ξεκινήσετε, αραιώστε το χρώμα με 5-10% νερό για μεγαλύτερη ευκολία εφαρμογής. Συνεχίστε βάφοντας με το πινέλο τα κοψίματα (τις γωνίες, τις εσοχές και τις λεπτομέρειες γύρω από τις πόρτες και τους διακόπτες).  Συνεχίστε βάφοντας τη μεγάλη επιφάνεια του τοίχου με ρολό.  Εφαρμόστε το χρώμα σε δύο στρώσεις.  Επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία σε κάθε τοίχο ξεχωριστά.

Χρήσιμες συμβουλές:

 1. Επιλέξτε την απόχρωση που ταιριάζει στον χώρο σας, από τις χιλιάδες μοναδικές αποχρώσεις του συστήματος χρωματισμούΙSOMAT COLOR SYSTEM.
 2. Το χρώμα που σας περίσσεψε μην το πετάξετε! Τα χρώματα έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και μπορεί να τα χρησιμοποιήσετε ξανά, εφόσον τα αποθηκεύσετε, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.
 3. Κρατήστε τον κωδικό της απόχρωσης που χρησιμοποιήσατε! Θα τον χρειαστείτε σε περίπτωση που θέλετε στο μέλλον να φρεσκάρετε τους τοίχους σας στην ίδια ακριβώς απόχρωση, αλλά και για να την προτείνετε σε κάποιο φίλο σας!