Διάφορα Θέματα, Προτάσεις & Λύσεις

Γιατί είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε το σωστό αστάρι

Μερικές φορές, όσες στρώσεις και αν εφαρμόσετε σε μια επιφάνεια δεν θα πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η αιτία του προβλήματος είναι η ελλειπής προετοιμασία του υποστρώματος και η λανθασμένη ή/και καθόλου χρήση ασταριού. Η έλλειψη ασταρώματος μπορεί να προκαλέσει ξεφλουδίσματα, σκασίματα, φουσκάλες και αποχρωματισμούς στην επιφάνεια.

Τα αστάρια είναι στην ουσία υποστρώματα που εξασφαλίζουν ένα ομοιόμορφο τελικό χρώμα, μονώνουν, αδιαβροχοποιούν και διεισδύουν στους πόρους της επιφάνειας που πρόκειται να βαφτεί. Εφαρμόζοντας το κατάλληλο αστάρι πριν την βαφή της επιφάνειας επιτυγχάνεται η καλύτερη πρόσφυση του χρώματος αποφεύγονται μελλοντικά προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν.
Είναι σημαντικό να εφαρμόζεται σε στεγνές, σταθερές και μη λιπαρές επιφάνειες, ενώ δεν πρέπει να αραιώνεται περισσότερο από αυτό που αναγράφει η συσκευασία.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, σας προτείνουμε μια σειρά από αστάρια υψηλής τεχνολογίας από την Crown: GRIP EXTREME PRIMER, QUICK DRY PRIMER / UNDERCOAT, UNDERCOAT & WOOD PRIMER και UNDERCOAT.

GRIP EXTREME PRIMER
Ένα αστάρι που στεγνώνει ταχέως, ευνοεί την πρόσφυση για εσωτερική και εξωτερική χρήση. Μονώνει λεκέδες όπως η νικοτίνη και οι τανίνες. Είναι επίσης ιδανικό για χρήση σε δύσκολα υποστρώματα όπως γυαλί, κεραμικά πλακάκια, μελαμίνες, βαμμένες επιφάνειες, καθώς και στα περισσότερα ξύλα και μη σιδηρούχα μέταλλα.

QUICK DRY PRIMER / UNDERCOAT
Αστάρι με γρήγορο στέγνωμα με βάση το νερό, για χρήση σε όλες σχεδόν τις επιφάνειες, οι οποίες έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα.

UNDERCOAT & WOOD PRIMER
Λευκό ματ ακρυλικό αστάρι και υπόστρωμα μαζί Wood Primer & Undercoat, για επιφάνειες ξύλου. Βοηθά τη τελική επίστρωση να έχει ένα λείο στρωτό τελείωμα.

UNDERCOAT
Ένα υψηλής απόδοσης, αποκλειστικό προϊόν με διαλύτη για εσωτερική και εξωτερική χρήση σε νέες επιφάνειες ή ήδη βαμμένα ξύλα και μέταλλα ώστε να δημιουργείται μια ομαλή συνεχή επιφάνεια πριν από την εφαρμογή των σατινέ/γυαλιστικών προϊόντων φινιρίσματος.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες εφαρμογή συμβουλευτείτε το Τεχνικό Φυλλάδιο του κάθε προϊόντος.