Προτάσεις & Λύσεις

Βαφή μεταλλικών επιφανειών: Η απόλυτα εύκολη εργασία για να την κάνετε μόνος/η σας!

Ξεφλουδισμένο χρώμα στα κάγκελα της αυλής ή του μπαλκονιού σας; Έχετε βαρεθεί τα μεταλλικά έπιπλα της βεράντας, αλλά δεν είναι καιρός για να αγοράσετε καινούρια; Θέλετε να μετατρέψετε ένα παλιό αγαπημένο μεταλλικό κειμήλιο σε καινούριο;

Μπορείτε να ανανεώσετε τις μεταλλικές σας επιφάνειες, απλά και οικονομικά, κάνοντας μόνοι σας τη βαφή! Η διαδικασία είναι εύκολη και τα άμεσα αποτελέσματα θα σας εντυπωσιάσουν!

Διαλέξτε την επιφάνεια που επιθυμείτε να ανακαινίσετε και ακολουθήστε τις οδηγίες μας…

TIP: Για να είναι διασκεδαστική η εργασία σας, προτείνουμε για αρχή να επιλέξετε ένα αντικείμενο με μεγάλες σχετικά επιφάνειες. Οι λεπτομέρειες σε μια αυλόπορτα ή τα κάγκελα του μπαλκονιού, απαιτούν μεγαλύτερο χρόνο και υπομονή και καλό θα ήταν να μη γίνονται σε συνθήκες με αφόρητη ζέστη.

Υλικά και εργαλεία που θα χρειαστείτε:

  • Βούρτσα (για τον καθαρισμό της επιφάνειας)
  • Γυαλόχαρτο ή παλμικό τριβείο
  • Πινέλο η ρολό (ιδανικά για βαφή μετάλλου)
  • ISOLAC-RUST PRIMER
  • ISOLAC-DUCO GLOSS (γυαλιστερό φινίρισμα) ή ISOLAC-DUCO SATIN (σατινέ φινίρισμα)
  • WHITE SPIRIT

Όπως θα δείτε, η διαδικασία είναι παρόμοια με τη βαφή ξύλινων επιφανειών. Όσοι, λοιπόν, εφαρμόσατε τις οδηγίες μας και ανακαινίσατε το ξύλινο έπιπλό σας, έχετε αποκτήσει μια χρήσιμη εμπειρία και για αυτήν την εφαρμογή!
Έχετε προμηθευτεί τα κατάλληλα υλικά και έχετε επιλέξει την επιφάνεια που θα βάψετε; Μπορείτε να ξεκινήσετε!

TIP: Επιλέξτε να βάψετε σε εξωτερικούς χώρους, σε μέρες με ήλιο, για να μπορούν να στεγνώσουν γρήγορα οι βαμμένες επιφάνειες. Αν, παρ’ όλα αυτά, βάψετε σε κλειστούς χώρους, θα πρέπει να φροντίσετε για τον καλό αερισµό τους.

Προετοιμασία για τη βαφή: καθαρισμός και αστάρωμα της μεταλλικής επιφάνειας

Για να προετοιμάσουμε κατάλληλα την επιφάνειά μας, την καθαρίζουμε πολύ καλά με μια βούρτσα, ώστε να είναι στεγνή και απαλλαγμένη από σκουριές, λίπη, σαθρά υλικά, βαφές, σκόνες κλπ. Στη συνέχεια, λειαίνουμε την επιφάνεια µε το κατάλληλο γυαλόχαρτο. Για τη σωστή επιλογή της διαβάθμισης του γυαλόχαρτου συμβουλευτείτε το κατάστημα από το οποίο θα προμηθευτείτε τα εργαλεία σας.

Φροντίζουμε με το τρίψιμο να απομακρύνουμε, όσο μπορούμε, τυχόν σκουριές, αλλά και να δημιουργήσουμε ένα σχετικά υγιές υπόστρωμα για να μπορέσουν να εφαρμοστούν καλύτερα τα υλικά μας.

Εφόσον έχουμε εξομαλύνει τις ανωμαλίες του υποστρώματος και έχουμε επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθαρίζουμε και πάλι την επιφάνεια, απομακρύνοντας τη σκόνη.

TIP: Για να έχουμε ένα πολύ λείο αποτέλεσμα, αλλά και για να απλοποιήσουμε τη διαδικασία του τριψίματος, ειδικά σε μεγάλες επιφάνειες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα παλμικό τριβείο (ειδικό ηλεκτρικό εργαλείο τριψίματος).

Ακολουθεί το αστάρωμα της επιφάνειας με το αντισκωριακό αστάρι για µεταλλικές επιφάνειες ISOLAC RUST-PRIMER. Το ISOLAC RUST-PRIMER εφαρµόζεται µε πινέλο ή ρολό, σε ένα ή δύο χέρια, αραιωµένο 5-10% µε το ειδικό διαλυτικό WHITE SPIRIT. Η δεύτερη στρώση ακολουθεί αφού στεγνώσει πλήρως η πρώτη, µετά από περίπου 8 ώρες ή την επόμενη ημέρα.

TIP: Για να επιτύχουμε καλύτερη εφαρμογή του τελικού χρώματος, προτείνουμε, όταν στεγνώσει και η δεύτερη στρώση, να λειανθεί και πάλι η επιφάνεια με γυαλόχαρτο.

DIY: Βαφή μεταλλικής επιφάνειας

Έχετε ολοκληρώσει την προετοιμασία της επιφάνειας και είστε έτοιμοι να βάψετε! Το πιο δημιουργικό κομμάτι της διαδικασίας ξεκινάει! Επιλέξτε μία από τις επιλεγμένες αποχρώσεις του συστήματος χρωματισμού ΙSOMAT COLOR SYSTEM και πιάστε το πινέλο!

Κι επειδή το καλό αποτέλεσμα το οφείλουμε και στα καλά υλικά, είναι σημαντικό να επιλέξετε μία βαφή υψηλής ποιότητας, με αυξημένη σκληρότητα και γυαλάδα, όπως το ντουκόχρωµα ISOLAC-DUCO.

Εφαρµόζουµε το ISOLAC-DUCO με πινέλο ή ρολό, σε δύο στρώσεις, αραιωµένο έως 5% µε το ειδικό διαλυτικό WHITE SPIRIT. Η δεύτερη στρώση ακολουθεί αφού στεγνώσει πλήρως η πρώτη, μετά από περίπου 24 ώρες.

Καθαρισµός εργαλείων:

Αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο υλικό από τα εργαλεία, πριν τον καθαρισµό τους. Καθαρίστε τα εργαλεία, αµέσως µετά τη χρήση τους, µε το ειδικό διαλυτικό WHITE SPIRIT. Η εργασία σας ολοκληρώθηκε και είμαστε σίγουροι ότι η επιφάνειά σας έγινε σαν καινούρια! Το διασκεδάσατε τόσο που δεν θέλετε να αφήσετε το πινέλο; Αυξήστε το επίπεδο δυσκολίας και δοκιμάστε να βάψετε τα έπιπλα ή τα κάγκελα της βεράντας σας με το αποτέλεσμα να σας αποζημιώνει κάθε φορά!