Προτάσεις & Λύσεις

Πώς να βάψετε την πόρτα του σπιτιού σας

Σε αυτό το blog θα βρείτε ένα περιεκτικό οδηγό σχετικά με το πως μπορείτε να βάψετε την μπροστινή πόρτα σας και θα μάθετε ποιο τύπο βαφής εξωτερικού χώρου πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

Εργαλεία

  • Σετ κατσαβιδιών
  • Σφυρί
  • Πινέλο βαφής
  • Μικρό ρολό βαφής

Υλικά

Οδηγίες

1. Ξεκινήστε αφαιρώντας την μπροστινή πόρτα, τη λαβή και τους μεντεσέδες.

TIP: Ίσως χρειαστείτε κάποιο άτομο που θα κρατά την πόρτα καθώς την αφαιρείτε.

2. Αφού αφαιρεθεί η πόρτα, τοποθετήστε την κάπου σταθερά. Θα πρέπει να ελέγξετε την πόρτα για τυχόν τρύπες, όπως σημάδια από καρφιά και να τις σφραγίσετε με σιλικόνη (DYNA-PRO ACRYLIC WOOD) και να την αφήσετε να στεγνώσει.

3. Καθαρίστε την πόρτα με ένα υγρό πανί για να βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια είναι έτοιμη για λείανση. Για καλύτερη πρόσφυση σκουπίστε ξανά την πόρτα για να αφαιρέσετε τυχόν σκόνη.

4. Εάν η πόρτα έχει παράθυρα (και γραμματοκιβώτιο), θα πρέπει να τα καλύψετε με εφημερίδα ή χαρτοταινία για να προστατεύσετε από τυχόν χρώμα.

5. Τώρα ήρθε η ώρα να εφαρμόσετε το αστάρι με πινέλο 3 ιντσών. Εάν χρησιμοποιείτε το Quick Dry Primer/Undercoat, θα χρειαστείτε μόνο μια στρώση εξοικονομώντας χρόνο.

TIP: Θα πρέπει να ολοκληρώσετε τη μία πλευρά και να την αφήσετε να στεγνώσει πριν γυρίσετε την πόρτα για να ολοκληρώσετε την άλλη πλευρά.

6. Ενώ περιμένετε να στεγνώσει πλήρως το αστάρι, καθαρίστε το πινέλο σας για την εφαρμογή βαφής. Πριν ξεκινήσετε να εφαρμόζετε υψηλής ποιότητας χρώμα (QUICK DRY SATIN), θα χρειαστεί να το ανακατέψετε.

7. Ο καλύτερος τρόπος να αρχίσετε να βάφετε την πόρτα, είναι από πάνω προς τα κάτω κάνοντας μακρές πινελιές.

8. Πρέπει να αφήσετε την πόρτα να στεγνώσει πλήρως πριν από την επανεγκατάσταση.