Χρώμα & Διακόσμηση

Πώς να βάψεις σαν επαγγελματίας με COSMOSLAC

Θέλεις να ανανεώσεις ένα αντικείμενο, αλλά διστάζεις; Θέλεις να απελευθερώσεις τον καλλιτέχνη που κρύβεις μέσα σου, αλλά νιώθεις ότι “δεν το ‘χεις”; Spray your troubles away! Σε 4 λεπτά από τώρα θα ξέρεις πώς να βάψεις σαν επαγγελματίας με το αγαπημένο σου COSMOSLAC spray. SPOILER ALERT: Είναι πολύ πιο απλό απ΄ όσο φαντάζεσαι!

3 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Όπως ξέρει κάθε σωστός pro, η προετοιμασία είναι η μισή δουλειά. Ξέρουμε ότι δεν κρατιέσαι να δημιουργήσεις, αλλά αφιερώνοντας λίγο χρόνο στη σωστή προετοιμασία, θα εξασφαλίσεις το καλύτερο αποτέλεσμα και θα γλιτώσεις από περιττό κόπο. Σημειώνεις;

  • Διάβασε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και λάβε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκα, γάντια, προστατευτικά γυαλιά κτλ).
  • Προετοίμασε τον χώρο εργασίας. Ο χώρος πρέπει να αερίζεται καλά, χωρίς σκόνη και υγρασία που μπορεί να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα.
  • Προετοίμασε την επιφάνεια που θα βάψεις. Αυτός είναι ο καμβάς σου και είναι σημαντικό να είναι όσο πιο καθαρός γίνεται. Έλεγξε αν χρειάζεται τρίψιμο ή λείανση σε σημεία για καλύτερη πρόσφυση, καθάρισε σχολαστικά από σκόνες ή λάδια και τοποθέτησε χαρτοταινία σε σημεία που δε θέλεις να βαφτούν.

Pro Tip: Το ιδανικό είναι να τοποθετήσεις το αντικείμενο πάνω σε πάγκο και όχι στο πάτωμα, ώστε να έχεις καλύτερη οπτική αλλά και πιο άνετη στάση σώματος!

Τώρα δε σε σταματάει τίποτα! Έχεις τα COSMOSLAC της επιλογής σου, έχεις το ιδανικό περιβάλλον για να δημιουργήσεις, ώρα για δράση:

ΒΑΨΕ Ο,ΤΙ ΘΕΣ ΣΕ 5 ΒΗΜΑΤΑ

  • First things first: Ανακινείς το COSMOSLAC spray για τουλάχιστον 2 λεπτά. Μην κάνεις skip αυτό το βήμα, είναι το πιο απλό αλλά το πιο σημαντικό!
  • Κάνε δοκιμαστικό ψεκασμό σε μια άλλη επιφάνεια (π.χ. εφημερίδα, χαρτόκουτο) μέχρι να βρεις την κατάλληλη απόσταση και ταχύτητα. Σε κάθε COSMOSLAC spray αναγράφεται η σωστή απόσταση βαφής, ωστόσο μην ψεκάσεις ποτέ απευθείας στην επιφάνεια χωρίς να έχεις βρει το “ρυθμό” σου.
  • Ξεκίνα να ψεκάζεις από σταθερή απόσταση και με σταθερή ταχύτητα ένα λεπτό στρώμα χωρίς να προσπαθείς να καλύψεις πλήρως την επιφάνεια. Το χέρι πρέπει να είναι πάντα σε μια σταθερή κίνηση, ούτε πολύ γρήγορη ούτε πολύ αργή, ώστε να μην τρέξει το χρώμα.
  • Περιμένεις 2 λεπτά για να στεγνώσει ελαφρώς το πρώτο χέρι και στη συνέχεια περνάς το δεύτερο χέρι σταυρωτά.
  • Επαναλαμβάνεις τα βήματα 3 & 4 ανακινώντας συχνά το μπουκάλι και συνεχίζεις να ψεκάζεις λεπτά στρώματα μέχρι να σε ικανοποιήσει η κάλυψη της επιφάνειας. Μόλις τελειώσεις, αναποδογυρίζεις το σπρέι και ψεκάζεις παρατεταμένα μέχρι να βγει καθαρό αέριο.

Αυτό ήταν! Περιμένεις 24 ώρες για να στεγνώσει πλήρως και θαυμάζεις! Τα COSMOSLAC spray στεγνώνουν στην αφή σε μόλις 10-15 λεπτά, αλλά μην παρασυρθείς από τον ενθουσιασμό, δώσε του τον χρόνο που χρειάζεται.

Και ένα τελευταίο pro tip: Είναι καλό να ξεκινάμε κάθε εφαρμογή με αστάρι. Έτσι, δημιουργούμε καλύτερη πρόσφυση και καλύτερη αντοχή, καλύπτουμε πιο εύκολα τις ατέλειες της επιφάνειας, αξιοποιούμε καλύτερα το χρώμα και δημιουργούμε ομορφότερο φινίρισμα.

Καλή επιτυχία!